Rebutjam la posició del Govern Sánchez de no facilitar la reciprocitat dels canals en català

El govern espanyol descarta atorgar un segon múltiplex per fer possibles les emissions de TV3 al País Valencià

20/06/2018

Més per Menorca rebutjam i lamentam la posició del Govern espanyol de Pedro Sánchez que ha anunciat, arran d’una pregunta formulada pel senador Bernat Picornell d’ERC, que no té previst atorgar un segon múltiplex a la Generalitat Valenciana per permetre les emissions de TV3 al País Valencià.

Els menorquinistes consideram que això demostra molt poca sensibilitat amb la realitat plural de l’Estat, qui hauria de tenir present la necessitat d’un tractament diferencial per als territoris amb una llengua pròpia i qui hauria de facilitar que els mitjans que usen el català puguin tenir relacions amb els seus recíprocs. 

A més, cal recordar que el fet que territoris amb la mateixa llengua no puguin compartir televisió no té cap sentit i contravé la Carta Europea de Llengües Minoritzades. És per això que Més per Menorca seguirem reclamant per totes les vies que el govern espanyol tingui en compte aquesta necessitat i demanarà al Govern d’Armengol que faci entendre i recapacitar l’executiu de Pedro Sánchez en aquest sentit.

Val a dir que Més per Menorca i Més per Mallorca vàrem presentar aquest mes de juny una proposició no de llei (PNL) amb la qual demanaven al Govern que assignés un nou 'multiplex' i adeqüés els espais de TDT perquè la televisió pública balear es pogués veure des del País Valencià i perquè, al mateix temps, a les Illes es rebés el senyal de la televisió pública valenciana, À Punt, que el 10 de juny va iniciar les seves emissions regulars.

Notícies relacionades

MxMe presentam una proposta al Congrés per fer complir l’OSP Menorca-Mallorca

També demanam la compareixença del nou conseller de Mobilitat al Parlament

PSOE, UP i VOX aturen el recurs d’inconstitucionalitat contra els pressupostos de Pedro Sánchez

La presentació del recurs d’inconstitucionalitat no prospera, de moment, per l’absència de dos diputats i una votació plena d’irregularitats