Finalitzen les obres de restauració de sa Naveta des Tudons

Els minuciosos treballs per a l’eliminació de les restes de pintura a més de 80 pedres els han duit a terme els tècnics Aleix Barberà, Silvia Martín, Francesc Isbert, Lina Torres i Cecilia Ligero (veure més fotos sobre les fletxes)

15/06/2018

Els treballs de la restauració de sa Naveta des Tudons ja han finalitzat. Aquesta setmana, l'equip de restauradors format per Aleix Barberà, Sílvia Marín, Francesc Isbert, Lina Torres i Cecília Ligero han conclòs les feines de neteja a sa Naveta des Tudons, destinades a eliminar les pintades que havia patit durant el mes de març. Els treballs de restauració es van iniciar el 14 de maig i s'han finalitzat el passat 12 de juny.

La metodologia utilitzada ha estat la de la neteja aquosa, establerta després de fer una sèrie de proves i analítiques. Aquesta tècnica ha permès eliminar completament la pintura amb una afectació mínima a la capa de líquens que recobreix les pedres, de forma que el monument ha recuperat totalment el seu aspecte original.

És necessari destacar el suport rebut per part de la ciutadania menorquina. A banda del generalitzat rebuig a l'acte vandàlic, expressat des del primer moment, val la pena recordar la feina dels voluntaris que van participar en l'obertura del portell que ha permès el pas de la plataforma elevadora utilitzada en la restauració. Una altra actuació destacable va ser la jornada durant la qual el col·lectiu de grafiters de l'illa va pintar un mural, al polígon industrial de Ciutadella, amb un missatge en defensa del patrimoni històric.

Mentre han durat les feines de restauració, sa Naveta s'ha pogut visitar de forma gratuïta, i es va organitzar una jornada en la qual els restauradors van explicar la seva feina a tots aquells ciutadans interessats. Durant els pròxims dies es reiniciarà el cobrament d'entrada per visitar el monument, atès que aquest es pot tornar a oferir als visitants en les millors condicions.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit