L’Associació Chrisallys dona dos llibres de contes infantils a les biblioteques de Menorca

L’entitat, que agrupa famílies de menors transsexuals, pretén donar a conèixer i a visibilitzar, a través dels llibres, la transsexualitat com una forma més de diversitat humana.

20/06/2018

L’Associació Chrysallis –Associació de famílies de menors transsexuals- ha fet donació de dos llibres infantils a les biblioteques públiques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca. Pretén d’aquesta manera introduir,  a través d’una forma amena i assequible per als infants, la coneixença i visibilització de la transsexualitat, com una mostra més de la diversitat humana. Els títols dels contes són Cua de sirena i Tulipán: el hada de los deseos de cumpleaños.

També s’ha inclòs un dossier amb recursos didàctics per a alumnes de diferents edats, des d’infantil fins a batxillerat, elaborat per l’associació. Altrament, a finals d’any es dedicarà una sessió de l’hora del conte de les biblioteques, amb la narració de Tulipán.

A l’acte, celebrat a la Bioblioteca Pública de Maó, hi han assistit el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, el Director de la Biblioteca Pública de Maó, Francesc Florit i la cap de secció d’Arxius i Biblioteques, Joana M. Garau. També hi ha assistit, per part de Chrisallys, dues mares d'al·lots transsexuals de Menorca.

Els recursos de la guia LGTBI també arriben a les biblioteques de Menorca

Les biblioteques públiques de Menorca ja disposen del material bibliogràfic que conté la Guia LGTBI, «Visibilitzar la diversitat», presentada el passat mes de maig al Consell Insular de Menorca.

«Visibilitzar la diversitat» és una iniciativa de l’àrea de joventut del CIM que, desenvolupada per Vicent Lozano Gil en col·laboració amb entitats especialitzades, ofereix una guia de lectura, recursos audiovisuals i adreces web destinada principalment a infants, adolescents i persones joves adultes.

La guia de lectura comprèn 35 títols classificats en obres de ficció i assaig. El web <https://guialgtbi.com/> disposa d’un cercador per trobar les lectures adients a cada etapa educativa, des d’educació infantil fins a batxillerat i post obligatòria; a més, disposa d’un apartat específic per a gent jove d’entre 19 i 30 anys.

L’objectiu de la Guia LGTBI és visibilitzar la realitat d’un grup molt divers de persones (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals) que encara constitueixen una minoria estigmatitzada i posar al seu abast materials amb els quals puguin identificar-se; alhora, serveix per donar a conèixer la seva realitat al conjunt de la societat, sense estereotips ni prejudicis.

Tots els llibres porten el distintiu del grup d’edat al qual van adreçat i es poden emportar en préstec.

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa