El Consell reclama a Vueling més compromís per evitar incidències en els vols amb Menorca

La Vicepresidenta insular i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha traslladat als directius de la companyia aèria el malestar pels retards i cancel·lacions viscuts els darrers mesos i els demana que no es tornin a produir.

13/06/2018
Maite Salord, a la reunió amb directius de Vueling Maite Salord, a la reunió amb directius de Vueling

La vicepresident del Consell, i alhora consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha demanat avui als directius de Vueling que mantinguin un compromís més ferm i evitar que la companyia torni a produir retards i cancel·lacions en el vols que han operat amb Menorca durant aquesta passada primavera. A la vegada, la consellera els  ha convidat a visitar Menorca per la necessitat de conèixer in situ la situació i a donar les explicacions adients al respecte, una oferta que la companyia ha acceptat.

La petició de Salord, feta en nom del Consell i de la Fundació del Foment del Turisme de Menorca (FFTM) s’ha fet en el transcurs d’una reunió mantinguda avui matí a Palma, sol·licitada per la consellera Salord per tractar els inconvenient generats per l’empresa en les rutes amb Menorca. La reunió ha estat coordinada, a més de pel Consell Insular, per AVIBA-Menorca, a la vegada que s’ha fet extensiva per a totes les illes. Hi han assistit, per tant, representants del Govern balear, del Consell de Mallorca, d’AVIBA-Balears, de la delegació del Govern central, dels aeroports de Menorca i Mallorca i d’ENAIRE (proveïdor de serveis de navegació aèria).

Salord ha remarcat que els retards i cancel·lacions quasi diàries que s’estan vivint a l’Aeroport de Menorca, i als aeroports amb connexió, no només afecten a la mobilitat de la població resident i en vulneren els drets, sinó que suposen un impacte negatiu per a la imatge turística de l’illa.

La consellera ha expressat respecte la trobada que “per a Menorca el transport aeri és vital, és una qüestió de primer ordre. Podríem dir, fins i tot, que és un tema de primera necessitat perquè afecta a la vertebració territorial, als drets socials i a l’activitat econòmica. Podem entendre que hi hagi factors externs que puguin influir però les companyies aèries han de ser molt sensibles a la situació precària de Menorca en qüestions de connectivitat. Una cancel·lació aquí té moltes més repercussions que a qualsevol altre lloc on tenen alternatives per moure’s. Per açò, farem el que estigui a les nostres mans per revertir la situació i perquè Menorca tingui una connectivitat aèria adequada i suficient”.

 

Notícies relacionades

Torna 'Un estiu per créixer', un projecte perquè els adolescents puguin conèixer un ofici

El departament de MIquel Àngel Maria destaca que, en aquesta segona edició, hi col·laboren tots els ajuntaments de l'illa

Des del Consorci de Residus, reforçam la neteja i desinfecció dels contenidors

L'organisme que presideix Maite Salord afegeix més recursos humans i tècnics procedents de la recollida de vidre comercial, ajornada mentre duri l'estat d'alarma