El Consell reclama a Vueling més compromís per evitar incidències en els vols amb Menorca

La Vicepresidenta insular i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha traslladat als directius de la companyia aèria el malestar pels retards i cancel·lacions viscuts els darrers mesos i els demana que no es tornin a produir.

13/06/2018
Maite Salord, a la reunió amb directius de Vueling Maite Salord, a la reunió amb directius de Vueling

La vicepresident del Consell, i alhora consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha demanat avui als directius de Vueling que mantinguin un compromís més ferm i evitar que la companyia torni a produir retards i cancel·lacions en el vols que han operat amb Menorca durant aquesta passada primavera. A la vegada, la consellera els  ha convidat a visitar Menorca per la necessitat de conèixer in situ la situació i a donar les explicacions adients al respecte, una oferta que la companyia ha acceptat.

La petició de Salord, feta en nom del Consell i de la Fundació del Foment del Turisme de Menorca (FFTM) s’ha fet en el transcurs d’una reunió mantinguda avui matí a Palma, sol·licitada per la consellera Salord per tractar els inconvenient generats per l’empresa en les rutes amb Menorca. La reunió ha estat coordinada, a més de pel Consell Insular, per AVIBA-Menorca, a la vegada que s’ha fet extensiva per a totes les illes. Hi han assistit, per tant, representants del Govern balear, del Consell de Mallorca, d’AVIBA-Balears, de la delegació del Govern central, dels aeroports de Menorca i Mallorca i d’ENAIRE (proveïdor de serveis de navegació aèria).

Salord ha remarcat que els retards i cancel·lacions quasi diàries que s’estan vivint a l’Aeroport de Menorca, i als aeroports amb connexió, no només afecten a la mobilitat de la població resident i en vulneren els drets, sinó que suposen un impacte negatiu per a la imatge turística de l’illa.

La consellera ha expressat respecte la trobada que “per a Menorca el transport aeri és vital, és una qüestió de primer ordre. Podríem dir, fins i tot, que és un tema de primera necessitat perquè afecta a la vertebració territorial, als drets socials i a l’activitat econòmica. Podem entendre que hi hagi factors externs que puguin influir però les companyies aèries han de ser molt sensibles a la situació precària de Menorca en qüestions de connectivitat. Una cancel·lació aquí té moltes més repercussions que a qualsevol altre lloc on tenen alternatives per moure’s. Per açò, farem el que estigui a les nostres mans per revertir la situació i perquè Menorca tingui una connectivitat aèria adequada i suficient”.

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa