Els menorquins tindran descompte de resident en el transport públic de Palma

La mesura va néixer arran d’una proposta de Més per Menorca en la L-1 entre l’Aeroport i Palma per a malats i estudiants, però s’ha ampliat a tots els ciutadans balears en aplicació a la Llei de Capitalitat de Palma.

08/06/2018

Els menorquins i la resta de residents de les altres illes menors de les Balears optaran al mateix descompte de resident que disposen el ciutadans de Mallorca en l’ús del transport públic de Palma, inclòs el metro. Una mesura aprovada pel Parlament de les Illes a través d’una iniciativa presentada per Més per Menorca, la qual sol·licitava que els estudiants d’Eivissa, Formentera i Menorca que s’haguessin de desplaçar a Palma puguin gaudir dels mateixos abonaments que tenen el mallorquins en la línia d’autobús L-1, que connecta l’aeroport i el port de Palma amb el centre de la ciutat. Tanmateix, l’aprovació definitiva d’aquests descomptes s’ha ampliat en una segona línia.

Açò és del que ha donat compte el Consell de Govern que s’ha celebrat avui a Menorca, el qual ha comunicat la imminent signatura del conveni, la propera setmana, entre el Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma i l’Empresa Municipal de Transports (EMT) que permetrà als residents a Menorca, Eivissa i Formentera accedir a descomptes en els seus desplaçaments en autobús urbà a Palma. El Govern de les Illes Balears aportarà 50.000 euros per sufragar aquest descompte.

Així, els ciutadans de Menorca, Eivissa i Formentera tindran una targeta específica que podran sol·licitar a cada Consell insular i que els permetrà accedir a aquests descomptes. La previsió és que la mesura estigui en vigor aquest mateix mes de juny:

1 Benefici general per a tots els ciutadans de Menorca, Eivissa i Formentera: podran emprar la línia 1 (aeroport) amb les mateixes condicions que els ciutadans de Palma.
Açò suposa passar de pagar els 5 euros actuals en els desplaçaments amb origen i destinació a l’aeroport a pagar únicament 1 euro, el mateix preu que té aquest recorregut per als residents de Palma (sense perfil específic com a tercera edat).

El preu dels trasllats des de Palma al port és el mateix que el dels desplaçaments dins la ciutat. Del preu del bitllet senzill (1,50 €) podran pagar ara 80 cèntims.

2. Els estudiants podran demanar la targeta amb el perfil d’estudiant. Afecta universitaris i formació professional. Aquest perfil els permetrà emprar tota la xarxa de l’EMT al mateix preu que els estudiants residents:

Passaran de pagar els 5 euros actuals en la línia 1 (aeroport-port) a 67 cèntims
Per a la resta de la xarxa (inclòs el port de Palma): passen de pagar el preu del bitllet senzill (1,50 €) a 45 cèntims.

Acords per Menorca

Aquesta mesura, de justícia per als descomptes a tots els illencs a la capital de les Illes, va ser proposada al seu dia com a PNL al Parlament, però també és un dels punts exigits per la formació menorquinista inclòs en el pacte de governabilitat dels Acords per Menorca, signat el juny de 2017 com a condició per a mantenir el suport a l’Executiu de Francina Armengol.

Recordar que els Acords per Menorca han impulsat polítiques que fan justícia amb les necessitats i urgències de Menorca. A més d’aquests descomptes a Palma, també s’inclouen punts com la deducció fiscal per a estudiants balears que estudien fora; la reconversió del Verge del Toro, l’Escola d’Adults i el Conservatori de Música de Maó; L’Escola d’Hoteleria a Ciutadella, entre molts altres, fins un total de 27 punts, que poden consultar aquí.

 

Notícies relacionades

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu

Més per Menorca aconsegueix 50.000 euros ‘extra’ per a la Cambra de Comerç

Els menorquinistes seguiran negociant per agilitzar l’arribada de la subvenció a la entitat, fundada el 1906