Més per Menorca vol garantir que aquesta legislatura s'aprovi una llei educativa

El proper dimarts el Ple de Parlament ha de decidir si es dóna màxima prioritat a aquesta proposta

07/06/2018

El passat dia 29 de maig el diputat de Més per Menorca Josep Castells va interpel·lar al Parlament el conseller d'educació Martí March sobre les intencions del Govern per transformar, aquesta legislatura, el Pacte Educatiu de les Illes Balears en una llei educativa. El motiu de la interpel·lació era la preocupació de la comunitat educativa, agrupada sota el paraigua de Illes Per un Pacte, davant la imminència de la fi de la legislatura sense que el tant esperat projecte de llei hagi vist la llum.

Més per Menorca ha anat denunciant els dos darrers anys que aquesta qüestió s'estava endarrerint massa i va discrepar obertament de l'oportunitat de crear una ponència al Parlament per debatre aquest tema, ja que era un factor addicional d'endarreriment.

Un cop fet el debat de la interpel·lació, Més per Menorca ha enregistrat una proposta de moció que es debatrà al Ple del Parlament el proper dimarts 12 de juny. La moció haurà de ser votada i per tant tots els grups hauran d'adoptar una posició. La moció va adreçada a visualitzar un consens al voltant de la urgència de disposar d'una llei educativa aquesta mateixa legislatura. "Si amb l'actual majoria no som capaços d'aprovar una llei educativa, intentant el màxim conses possible, correm el risc que tot l'esforç invertit en el Pacte Educatiu quedi en paper banyat", ha afirmat Castells.

La moció conté quatre punts adreçats a reforçar la urgència d'aquesta tramitació. En un primer punt, es constata la conveniència de traduir les conclusions del Pacte Educatiu en una llei d'ampli consens. En el segon punt, s'urgeix a la conselleria a ellestir l'esborrany que s'ha anunciat repetidament. En el tercer punt, s'insta el Govern a donar màxima prioritat aquesta projecte de llei. I, finalment, en el darer punt se sol·licita a la Mesa del Parlament a prendre totes les previsions que garanteixin que el projecte podrà aprovar-se aquesta legislatura.

Segons Castells "som conscients que demanam un gran esforç, però no és més que la concreció del compromís electoral -nostre i dels partits del Govern- per dotar les Illes Balears d'una llei educativa que doni de major estabilitat el nostre sistema educatiu".

Enllaç moció

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit