Desitjam que el nou escenari polític suposi la recuperació dels drets democràtics i el final del 155

Consideram que la moció de censura ha estat contra Rajoy però no a favor de Sánchez, qui haurà de clarificar en quin escenari es vol moure ara

01/06/2018

Des de Més per Menorca encaram la nova situació política que s’ha obert a l’Estat espanyol amb la moció de censura a Mariano Rajoy amb un cert escepticisme.

Entenem que era necessària la moció de censura per imperatiu ètic i polític -perquè no pot ser president del Govern aquella persona que no assumeix les responsabilitats per corrupció. No obstant això, a Més per Menorca creim que la moció és contra la corrupció i a favor de la democràcia, no a favor de Pedro Sánchez.

El PSOE n’hauria de ser conscient i clarificar en quin escenari es vol moure. Cal recordar que, fins ara, s’ha mogut en un escenari contradictori: per una banda, afirmava la conveniència de convocar eleccions; però feia el discurs d’aquell qui espera governar dos anys. Ara, per tant, és el moment d’aclarir quin és l’objectiu de Pedro Sánchez.

Pensam que és el moment de donar veu a la gent i apostar per la democràcia. Això vol dir que qualsevol escenari s’ha de resoldre en clau d’estabilitat i de recuperar els mínims democràtics, que inclou el diàleg amb totes les comunitats -en especial, amb Catalunya- perquè s’obri la via política i s’acabi amb el 155.

Notícies relacionades

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu

Més per Menorca aconsegueix 50.000 euros ‘extra’ per a la Cambra de Comerç

Els menorquinistes seguiran negociant per agilitzar l’arribada de la subvenció a la entitat, fundada el 1906