Proposam al Parlament la creació del Col·legi Professional de Docents de les Illes Balears

Hem consensuat la iniciativa amb les associacions de docents i demana a la resta de grups parlamentaris que se sumin a la Proposició de llei

31/05/2018

Més per Menorca ha presentat aquest dimecres una Proposició de llei per a la creació del Col·legi Professional de Docents de les Illes Balears, el primer de tot l’Estat espanyol. Hem consensuat amb les associacions de docents de Mallorca, Menorca i Eivissa la iniciativa.

El diputat i coordinador de Més per Menorca, Nel Martí, ha explicat que és competència de la comunitat autònoma la creació dels col·legis professionals i que suposarà un impuls a la docència com a professió i servirà també per millorar la tasca educativa perquè el col·legi permetrà l’autoregulació i empoderament dels docents, que podran compartir, entre d’altres, recursos i un codi ètic.

D’altra banda, el diputat Josep Castells ha detallat que la iniciativa ha sorgit de diverses associacions professionals de les Balears (Docents per la democràcia, Menorca Edu 21 i Associació Professional de Docents d’Eivissa) i que Més per
Menorca ha fet seva la proposta i li ha donat forma. Castells també ha remarcat que no registraran encara la Proposició de llei perquè volen que s’hi sumin suport tots els grups parlamentaris possibles i presentar-la com una iniciativa conjunta. A més, ha destacat que si s’aprova, el col·legi serà pioner perquè serà el primer de l’Estat de la professió docent.

El diputat ha explicat que les associacions de docents ja varen demanar al Govern fa uns quants anys la creació d’aquest col·legi, que va ser denegada. Per això, ha dit, “hem treballat a partir d’aquesta denegació, correcta formalment, però amb motius fàcilment superables perquè és un tema de voluntat política”.

Consideram que és una incongruència que una professió tan important no tengui el suport d’un col·legi professional, per la importància que ha de tenir l’educació en la política de la CCAA i perquè els docents són objecte d’atacs polítics per la seva feina i tenen dret a disposar de plataformes també per a defensar-se.

Etiquetes

Notícies relacionades

L’aprovació de la Llei Menorca Reserva de Biosfera és un èxit i una fita històrica

Cal recordar que no hi hauria hagut llei si no fos perquè Més per Menorca es va plantar el mes d’abril

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu