Exigim al Govern que es comprometi a aprovar una llei educativa aquesta legislatura

El diputat Josep Castells ha advertit al conseller Martí March que correm el risc que tot l'esforç de mobilització de la societat civil quedi "en no-res"

29/05/2018

Més per Menorca ha presentat aquest dimarts una interpel·lació per demanar al Govern que plasmi el pacte educatiu en una llei educativa. En aquest sentit, el diputat Josep Castells ha advertit al conseller Martí March que si no s'aprova una llei educativa que inclogui els continguts del pacte “correm el risc que tot l'esforç de mobilització de la societat civil quedi en no-res”.

Castells ha explicat que "a les Balears, hem aconseguit el més difícil: un pacte educatiu sorgit des de la societat civil” però que correm el risc “de fracassar en el més fàcil: traduir-ho en una llei"

Durant la interpel·lació el menorquinista ha repassat tot el procés de tramitació del pacte educatiu i ha conclòs que ha estat objecte d'una “dilació injustificable” i n'ha responsabilitzat el conseller d’Educació Martí March qui, considera, “ha centrifugat responsabilitats”; primer, en el Consell Escolar de les Illes Balears; i després, en una ponència parlamentària que “no té cap sentit a banda de repetir el procés que ja s'havia fet en el marc de Illes per un Pacte”. "Entre una cosa i una altra, hem perdut tres anys", ha afegit.

Davant de totes aquestes dilacions i actituds contradictòries, Castells ha reclamat a March un compromís clar “perquè s'impliqui al màxim en l'aprovació d'una llei”.

Per a Més per Menorca la no aprovació d'una llei suposaria un malbaratament de totes les energies dedicades a construir el pacte educatiu i la frustració de la mobilització popular més gran que ha existit a la història de les Illes Balears.

 

 

Notícies relacionades

MxMe proposa una llei perquè no es puguin repetir casos com el de les obres de Fornells

Els menorquinistes també volen frenar la massificació nàutica limitant la capacitat de decisió de Ports IB i que Consell i ajuntaments, amb més sensibilitat, tenguin ‘la darrera paraula’