El Departament de Mobilitat inverteix 140.000 euros a la carretera des Mercadal a Son Trèmol

S’executen els 3.5 primers quilòmetres de la via amb un reforç integral del paviment i reforçament de formigó d’uns 300 metres de cuneta, entre altres millores.

25/05/2018

El Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca, que dirigeix Miquel Preto, inverteix 140.000 euros a la carretera M-18, la que va des Mercadal fins a Son Trèmol. La finalitat és millorar el seu estat general i sobretot millorar la seguretat del usuaris d’aquesta via. Les obres, que s’estan executant actualment, es perllongaran fins el dia 31 de maig, per l’endemà reobrir-se al trànsit. S’han indicat els itineraris alternatius per la Me-16 o Me-20.

Es tracta de la major actuació de millora, i la única de caràcter integral, que s’ha executat en aquesta carretera des de l’any 2002, en què la institució insular va rebre les competències en matèria de carreteres.

L’actuació que s’està duent a terme s’ubica en els 3.500 primers metres de la carretera Me-18 entre Es Mercadal i la intersecció de Son Trèmol el que suposen aproximadament 17.500 m².

Aquestes actuacions es poden executar gràcies a la millora que ha suposat el nou contracte de conservació de carreteres aprovat per l’actual equip de govern, atès que el nou contracte d’operacions de conservació i manteniment de les carreteres competència del Consell Insular ha incrementat la dotació econòmica per quilòmetre: 6.200€/km any respecte els 2.300 €/km any del contracte anterior. Aquestes actuacions es realitzaran en el sí del contracte de conservació amb el suport de la brigada pròpia del departament de carreteres.

D’aquesta manera, mitjançant l’execució del reforç integral del paviment de la carretera entre Es Mercadal i Son Trémol, l’equip de govern segueix apostant per la conservació i manteniment de la xarxa viària de carreteres i camins.

 

Notícies relacionades

El Consell Insular obre la convocatòria d'ajuts destinats a l'educació no formal

L'objectiu és facilitar a les famílies amb dificultats econòmiques l'accés a la pràctica esportiva, cultural, artística i de lleure en la infància i joventut a través dels clubs esportius, entitats culturals, de lleure i/o altres centres