Els estrangers i majors de 16 anys podran signar les ILP, a proposta de Més per Menorca

Les Illes Balears és la segona comunitat autònoma de l’Estat que aprova una modificació de la llei en aquest sentit, després de Catalunya

24/05/2018
Sessió de comissió parlamentària Sessió de comissió parlamentària

Les persones majors de 16 anys que siguin ciutadanes de la Unió Europea estaran legitimades, a partir d’ara, per a signar iniciatives legislatives populars (ILP). És una de les modificacions que ha aprovat el Parlament a proposta de Més per Menorca a la llei autonòmica sobre ILP que no es modificava des de feia 27 anys, quan es va aprovar.

Amb aquests canvis, les Illes Balears es converteixen en la segona comunitat autònoma -després de Catalunya- en atorgar en aquests col·lectius la legitimitat per a participar políticament a través de les ILP.

Segons el diputat de Més per Menorca, Nel Martí, era necessari modificar aquesta llei perquè, amb el redactat actual, “no responia a l’objectiu amb que s’havia creat, en tant que no facilitava la participació política de la ciutadania”. Ara, serà una “millor eina per a exercir els drets democràtics”.

A banda de la modificació anteriorment citada, els altres canvis destacables són:

- S’estableix un termini màxim de tres mesos per a la presa en consideració a ple per part del Parlament.

- Es redueix el nombre de signatures necessàries: passaran de 10.000 a 7.500 per la població de les Illes Balears; de 10.000 a 7.500 en el cas de Mallorca; de 10.000 a 2.375 en el cas de Menorca; de 10.000 a 4.316 en el cas d’Eivissa; i de 3.684 a 1.200, en el cas Formentera.

Notícies relacionades

La Llei d’Habitatge de PP i VOX encobreix una amnistia urbanística als infractors

Josep Castells denuncia que la nova norma permet legalitzar construccions irregulars i regalar beneficis als infractors

Més per Menorca acusa el Govern Prohens d’abandonar la política industrial a l'illa

El partit menorquinista rep amb estupefacció la notícia que el Govern es desentengui de la gestió del Recinte Firal de Maó

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit