Els estrangers i majors de 16 anys podran signar les ILP, a proposta de Més per Menorca

Les Illes Balears és la segona comunitat autònoma de l’Estat que aprova una modificació de la llei en aquest sentit, després de Catalunya

24/05/2018
Sessió de comissió parlamentària Sessió de comissió parlamentària

Les persones majors de 16 anys que siguin ciutadanes de la Unió Europea estaran legitimades, a partir d’ara, per a signar iniciatives legislatives populars (ILP). És una de les modificacions que ha aprovat el Parlament a proposta de Més per Menorca a la llei autonòmica sobre ILP que no es modificava des de feia 27 anys, quan es va aprovar.

Amb aquests canvis, les Illes Balears es converteixen en la segona comunitat autònoma -després de Catalunya- en atorgar en aquests col·lectius la legitimitat per a participar políticament a través de les ILP.

Segons el diputat de Més per Menorca, Nel Martí, era necessari modificar aquesta llei perquè, amb el redactat actual, “no responia a l’objectiu amb que s’havia creat, en tant que no facilitava la participació política de la ciutadania”. Ara, serà una “millor eina per a exercir els drets democràtics”.

A banda de la modificació anteriorment citada, els altres canvis destacables són:

- S’estableix un termini màxim de tres mesos per a la presa en consideració a ple per part del Parlament.

- Es redueix el nombre de signatures necessàries: passaran de 10.000 a 7.500 per la població de les Illes Balears; de 10.000 a 7.500 en el cas de Mallorca; de 10.000 a 2.375 en el cas de Menorca; de 10.000 a 4.316 en el cas d’Eivissa; i de 3.684 a 1.200, en el cas Formentera.

Notícies relacionades

MxMe demana al Govern que avalui l'impacte del Decret 'de llengües estrangeres'

Des de la posada en marxa de les mesures, no s'ha fet públic cap estudi sobre com ha afectat a les competències comunicatives de l'alumnat

Duim els PGE al Tribunal Constitucional per incomplir el REIB

Aconseguim quallar la majoria parlamentària necessària per impugnar els comptes de Pedro Sánchez