Conveni de 129.619 euros per a la carretera municipal Alaior-Son Bou

La finalitat és la millora de la seguretat d’aquesta via, prevista en dues fases, que s’executarà entre els punts quilomètrics 0+100 i 3+969.

23/05/2018
Sortida d'Alaior cap a Son Bou Sortida d'Alaior cap a Son Bou

El Departament de Mobilitat del Consell de Menorca, que dirigeix Miquel Preto, actuarà també a la carretera municipal d’Alaior que va del nucli urbà de la població fins a Son Bou, al sud del terme. L’actuació en concret serà entre els punts quilomètrics 0+100 i 3+969.

Costarà de dues fases, la primera finançada a parts iguals entre el consistori i el Consell, amb un cost total de 42.949,20, encara que l’execució de les obres anirà a càrrec de l’ajuntament alaiorenc. Les feines seran l’eixermat, millora de barreres i repintat de marques vials i estan previstes que finalitzin abans del mes de juliol.

La segona fase consistirà en la protecció de 100 metres del talús proper a l’accés al polvorí, en el punt quilomètric 1+200 de la carretera municipal Alaior-Son Bou. Aquesta actuació serà executada i finançada al 100% pel Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca, i tindrà un pressupost màxim de 86.670 € inclosa la redacció del projecte constructiu. Aquesta actuació, per la seva complexitat necessitarà un termini més llarg de temps per materialitzar-se. Des de la institució insular es treballarà perquè que pugui estar executada a finals d’aquest any.

Així, la inversió serà de 21.475 per part de l’Ajuntament d’Alaior i 108.144,60 € els aportarà el Consell de Menorca.

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa