Animam el Govern a continuar la feina amb les consultes populars, malgrat les sentències del TC

Els menorquinistes consideram que s’ha de donar compliment a l’Estatut d’Autonomia i que la Constitució actual està feta per evitar canvis que la societat necessita per ser més oberta i participativa

17/05/2018

Des de Més per Menorca consideram que si consultar la gent és inconstitucional, deu ser que aquesta Constitució no és prou democrática. Per tant, el partit fa les següents consideracions:

1. A pesar de les modificacions proposades pel Consell Consultiu, animam el Govern a continuar la tramitació per tal de donar compliment a l'article 31.10 de l'Estatut d'Autonomia sobre Consultes populars, encara que sigui a costa de d'eliminar alguns aspectes importants del text.

2. El text impulsat pel Govern pot contemplar i regular, sense problemes, instruments de participació política importants com els referèndums municipals, els pressuposts participatius, les audiències públiques o els consells de participació.

3. El que resulta inviable dins l'actual marc legal redefinit per les darreres sentències del Tribunal Constitucional són les Consultes populars no referendàries que, encara que s'establissin com a no vinculants, estan molt limitades per la impossibilitat de poder utilitzar el cens electoral o de crear un registre general d'inscripció voluntaria per a la participació. El Tribunal Constitucional, a més, estableix que les consultes han de ser sectorials i només hi poden participar les persones afectades. Totes aquestes reserves fan, avui per avui, inviable i il·legal demanar a gent sobre qüestions que afecten a la col·lectivitat. Més per Menorca valora que l'actual context suposa una retallada en els drets polítics dels ciutadans, impròpia de societats democràtiques avançades.

Aquesta Constitució i el seu Tribunal Constitucional estan fetes perquè res no canviï, i la societat actual necessita canvis per a ser més oberta, més participativa i democràtica.

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit