El Govern reclama una tarifa de 90 euros en l’OSP entre Menorca i Madrid

El transport aeri i la connectivitat de les Illes amb la Península és una de les prioritats i urgències que sempre ha remarcat Més per Menorca.

16/05/2018

El Govern de les Illes Balears sol·licita al govern espanyol una tarifa no superior a 90 euros en l’=Obligació de Servei Públic entre Menorca i Madrid. Així ho han explicar el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora i del conseller menorquí de Mobilitat, Miquel Preto. A més del preu, també es va detallar les principals peticions del servei, que són:

— Un preu com a màxim de 90 euros en la tarifa de referència per trajecte i la facturació de franc d'una maleta que pugui pesar fins a 23 quilos.

— Dues freqüències diàries (28 trajectes setmanals), com hi havia l'any 2012.

— Disposar d'un mínim de 74 seients.

— Afegir-hi una freqüència addicional durant la Setmana Santa.

— Unes tarifes socials per a estudiants universitaris de fins a 27 anys, persones que hagin fet els 65 anys, menors d'edat i persones amb discapacitat.

— Un darrer vol que surti de Madrid cap a Menorca entre les 20.00 i les 21.00 hores.

— Reduir el període d'operació de l’OSP, que exclogui octubre i maig.                                    

La revisió que es fa ara sobre la Declaració d’Obligació de Servei Públic entre Menorca i la capital espanyola forma part -és una més- d’un conjunt de reivindicacions que la formació Més per Menorca ve reclamant amb més insistència. I des de fa molt temps. El partit menorquinista també demana una OSP amb Barcelona, per ser aquesta una ruta més demandada i la que registra més passatgers a l’any; també insisteix que al marge del 75% del vols entre illes i la península, la finalitat per a les garanties d’estabilitat i preus és la instauració d’una tarifa màxima universal, alhora que la connectivitat de les illes, com a zona perifèrica de l’Estat, contempli també les adequades bonificacions en el transport de mercaderies, entre altres  mesures.

A més, tot i els descomptes del 75% de bonificació en els bitllet dels residents, Més per Menorca també ha treballat moltíssim per la consecució d’un Règim Especial de les Illes Balears (REIB) que els principals partits estatals tenen bloquejat en la tramitació de l’esmentada Llei al Congrés del Diputats.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit