Rita Ruesca guanya el Premi Francesc de B. Moll de Contes i Rondalles i Roser Moll el de Ficcions

El guardons, que convoca el Consell de Menorca el primer i col·labora amb el segon, s’han lliurat avui capvespre a l’Ajuntament de Ferreries, amb el reconeixement a tots premiats.

08/05/2018

L’alumna de 1r. de Batxillerat de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, Rita Ruesca Gomila, amb l’obra titulada “La llegenda de l’àvia puput”, ha obtingut el Premi Francesc de Borja Moll i Casasnovas de Contes i Rondalles, que atorga el Departament de Cultura del Consell de Menorca i que enguany arriba a la XVI edició.

L’acte, celebrat avui capvespre a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Ferreries, ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, el regidor homònim de la localitat, Josep Cardona  i el Secretari General de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), Josep Ritort.

Quant a la modalitat d’ESO, el primer premi (i també val de 250 euros) ha estat per l’obra "Somnis", de Paula Gener Pons, estudiant de 1r. de Secundària de Col·legi Sant Francesc de Sales de Ciutadella. El segon premi en la mateixa modalitat ha estat "El llapis màgic" de Laura Carrasco Vivó, estudiant de 1r de secundària del Col·legi Nostra. Senyora de la Consolació de Ciutadella.

Altrament, també han rebut el reconeixement a la participació els finalistes del certàmen:

- Jéssica Cáceres i Neus Torres, de 1r de secundària de l’IES M. Àngels Cardona, per l’obra "La cova de les Bruixes";

- Isaac Pérez i Tano Riera, de 1r de secundària de l'IES M. Àngels Cardona per "La rotonda dels Peixos".

- Aina Cladera, de 4t de secundària del Col·legi Nostra. Sra. de la Consolació amb l’obra "Favàritx".

- Sasha Procajlo, de 1r de secundària de l'IES M. Àngels Cardona, amb "La cova dels Coloms".

-  Mar Mesquida i Ariadna Llabrés, de 4t de secundària del Col·legi Ntra. Senoyra de la Consolació amb l’obra "Ses germanes boterudes des camí de Sant Joan".

Les obres guanyadores seran publicades en un opuscle editat pel propi Consell i que serà presentat en el transcurs de la Fira del Llibre en Català que se celebrarà com cada any el mes de desembre.

També s’han lliurat els Premis Ficcions, organitzat per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) i obert als joves i al professorat de tot el territori de parla catalana, en el qual també col·labora el Departament de Cultura del CIM. La guanyadora d’aquesta nova edició a la Millor Història de Menorca ha estat Roser Moll Mascaró, de 2n. de Batxillerat de l’IES Maria Àngels Cardona. El segon premi, ex aequo, ha estat per Teresa Gener del Col·legi Salesià de Ciutadella, per una banda, i el treball presentat per Jordi Mascaró i Enric Morlà de l’IES Josep Miquel Guàrdia, per l’altra.

Roser Moll, com a guanyadora, optarà al Premi a la Millor Històriad e les Illes Balears, cerimònia que se celebrarà a Palma el proper 15 de maig.

L’acte de lliurament dels guardons ha estat amenitzat per una formació d’oboè i piano de l’Ateneu Musical de Ferreries.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit