La restauració de la Naveta costarà 26.782 euros

Els treballs s’iniciaran el proper dia 14 de maig, els quals han estat adjudicats a Francesc Isbert, el tècnic especialista que va realitzar les proves.

03/05/2018

Els treballs de restauració de les pintades vandàliques a la Naveta des Tudons costaran 26.782 euros (IVA inclòs). Les tasques per a l’esmentada actuació s’han adjudicat al tècnic especialista Francesc Isbert, que comptarà amb la col·laboració de Sílvia Marín i Aleix Barberà, els mateixos que van dur a terme les proves per saber quina tècnica seria la més adequada per a netejar la pintura sense malmetre les pedres afectades i, en el seu conjunt, el monument.

Aquesta és la determinació que ha pres el Departament de Cultura que dirigeix el conseller Miquel Àngel Maria. La decisió ha vingut avalada per l’informe d’Isbert i Marín en relació a la tècnica més adient per la restauració, consistent amb una metodologia aquosa. Els responsables de Patrimoni Històric del Consell van fer arribar l’esmentat informe als cinc mateixos restauradors als que havien demanat pressupost, instant-los de nou a presentar un nou pressupost en base a les tècniques requerides per a la restauració. De les rebudes, es va considerar la més econòmica, que ha estat l’adjudicada.

Les feines per a la restauració començaran el proper 14 de maig i preveuen una durada d’un mes. A més, i davant les ofertes rebudes al Consell de gent voluntària per ajudar a les tasques, el Departament de Cultura admet la col·laboració d’aquests voluntaris interessats, però serà en qüestions d’ajuda logística i no de tall tècnic, que resta reservat als especialistes.

Així mateix, el Consell ha decidit que durant les tasques de restauració la visita a la Naveta restarà oberta i a més serà gratuïta, fins finalitzats els treballs. Durant els dies de restauració el Consell organitzarà una jornada oberta al ciutadans on s’explicarà per part dels especialistes les feines que s’hi fan. També s’obriran visites per a escolars amb la mateixa finalitat.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa diverses mesures contra la massificació turística en el ple del Consell

El portaveu del grup menorquinista, Josep Juaneda, proposa duplicar l’ITS al lloguer vacacional, planteja eliminar les places turístiques obsoletes i demana aplicar la limitació de l’entrada de vehicles

Josep Juaneda sol·licita l’esborrany del pressupost de 2024 al president Vilafranca

El portaveu menorquinista s’ha adreçat de nou al president per tal de negociar els comptes del Consell Insular

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit