Impuls a la Cultura, impuls a Menorca (vídeo)

El conseller Miquel Àngel Maria inaugura el III Congrés internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial que se celebra a Maó amb la participació de 18 nacionalitats diferents.

03/05/2018

La Sala de Plens del Consell de Menorca acull aquests dies el III Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial. Una cita de gran importància que la nostra illa organitza per tercera vegada, juntament amb la Universidad Complutense de Madrid.

L’acte inaugural va tenir lloc ahir al mateix Consell amb la presència de la presidenta Susana Mora, el conseller de Cultura i Patrimoni, Miquel Àngel Maria i les professores de la Universidad Complutense M. Àngeles Querol i Alicia Castillo.

El conseller Maria va obrir l’acte inaugural en català per fer notar la importància del primer patrimoni immaterial dels menorquins: la llengua pròpia. Seguidament va seguir el discurs en castellà per donar la benvinguda als assistents i per fer-los sentir com a casa. També indicà que “a Menorca ens va molt bé aquest congrés perquè volem ser referents en patrimoni, no només per la gestió del nostre patrimoni, sinó també amb la capacitat de dur a la nostra illa gent de tot el món”.

Aquesta tercera edició (les dues anteriors van ser els anys 2012 i 2015) significa la voluntat de mantenir un impuls a la Cultura, però també un impuls per a Menorca. Una Menorca de futur ha de contemplar la Cultura com un element integrador i de cohesió social i econòmica.

Així, Miquel À. Maria aposta per omplir de contingut la gestió de la Cultura en el sentit ampli, però especialment en el referent al Patrimoni. Al respecte expressa que “des de Més per Menorca tenim molt clar que el futur de l’illa passa per la diversificació econòmica, i també en l’àmbit de la Cultura. Aquesta no és per si mateixa, i només, una activitat econòmica, però també hi participa de l’economia. La Cultura és un àmbit que pot generar ocupació de bona qualitat. Hi ha sectors que creen ocupació precària i entenem que la Cultura es capaç de generar ocupació de qualitat i estable. La gestió de patrimoni que duim des del Consell pretén incrementar el nombre de persones que es dediquen a la cultura i patrimoni de forma professional”.

El III Congrés que s’inaugurà ahir comptarà amb sessions diàries fins el proper dissabte. La cita menorquina ha mobilitzat a 110 persones entre inscrits, ponents i comitès científic i organitzadors, procedents de prop de 18 nacionalitats distintes i pràcticament de tots els continents: Rússia, Japó, Filipines, EEUU, Anglaterra, Mèxic, Argentina, Equador, Cuba, Tanzània, Egipte, Líban, Itàlia, Croàcia, Romania, Austràlia i Grècia, a més d’Espanya. El contingut del congrés tractarà temàtiques de 30 països.

Entre les ponents destaquen l’antropòleg Stephan Dömpke, el professor de la Universitat de Tsukuba (Japó) Nobuco Inaba, i Juan Luís Arsuaga, professor de la Universitat Complutense de Madrid i un dels codirectors de l’excavació d’Atapuerca.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit