Trànsit regulat a la zona del far de Favàritx

La conselleria de Medi Ambient del Govern balear activa l’accés limitat, i provisional amb transport públic a l’espera d’aprovar el Pla Rector d’Ús i Gestió de la zona, inclosa en el Parc Natural de s’Albufera des Grau.

26/04/2018
Plànol explicatiu de la zona de Favàritx Plànol explicatiu de la zona de Favàritx

La zona del far de Favàritx comptarà, a partir de l’1 de juny, amb un accés restringit, limitat i vigilat, en el qual només es podrà accedir a través del transport públic. D’aquí, que el Departament de Mobilitat del Consell de Menorcad hagi habilitat una línia de bus durant els mesos d’estiu per transportar la gent interessada en visitar e aquesta zona del nord de Maó.

La mesura de regularització de la zona és excepcional i de forma provisional, només per aquest any 2018, i ve donada des de la conselleria de Medi Ambient del Govern Balears. La zona, i en concret la de l’aparcament incontrolat que s’ha adoptat durant els darrers anys, pertany al Parc natural de s’Albufera des Grau. L’any 2003 es va aprovar el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) d’aquest parc i, entre altres premisses i directrius, contempla la regulació de l’ús públic de les zones i espais. El PORN també establia que s’havia d’aprovar un Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) no més enllà de 2005, cosa que no es va fer. Aquest PRUG havia de delimitar les zones destinades als equipaments dels aparcaments així com la capacitat.

Enguany, el febrer, ha sortir a exposició pública el Pla Rector de la zona de Favàritx i per tant en tramitació per a la seva aprovació. L’accés a aquest espai no està delimitat per cap paret, per la qual cosa els vehicles particulars utilitzaven fins ara espais i vorals del camí com a estacionament, fins i tot invadint propietat privades, el que s’ha convertit en un aparcament il·legal i incontrolat i una zona descontrolada per la notable afluència de gent i trànsit, fet que el nou PRUG pretén delimitar i regular.

Així, i a l’espera de que quedi aprovat el Pla Rector d’ús i Gestió del Parc d’aquesta zona, el Govern balear i el Consell han optat per aplicar la restricció de l’accés de rodat. D’aquesta manera, i per garantir que la gent pugui visitar la zona, es disposarà d’un bus de transport regular, encara que també s’hi podrà accedir en altre transport públic que no estacioni al lloc, com minibusos o taxis.

La línia de bus del transport públic oferirà el servei del 15 de juny al 15 de setembre amb 13 sortides diàries: des de les 9:00 hores a 19:30 hores.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit