El filtre a Sant Joan de Missa per regular els accessos a les platges s’inicia el 12 de maig

A més, la novetat d’enguany és la posada en marxa del Bus-Macarella, una línia que anul·la la circulació d’altres vehicles particulars fins a la platja.

23/04/2018
Bifurcació de camins just davant Sant Joan de Missa Bifurcació de camins just davant Sant Joan de Missa

El servei d’informació i control dels accessos a les platges de sud de Ciutadella s’iniciaran enguany més prest que no es va fer la temporada turística passada. Serà el 12 de maig que s’iniciarà aquest servei d’informació i control a la mateixa cruïlla de Sant Joan de Missa, que bifurca els camins que condueixen als espais de Cala en Turqueta, es Talaier i Macarella. Igualment es mantindran els punts de control d’accés d’aquestes platges (i la de Son Saura) dins els camins de titularitat del Consell de Menorca, on els vehicles podran fer un gir complet en cas que els respectius aparcaments estiguin plens.

És el que es va debatre i acordar en la passada reunió de la coordinació dels accessos a les esmentades platges. Un encontre entre les diferents administracions competents (Ajuntament de Ciutadela, Consell de Menorca i Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat) i els representants de les Forces i Cossos de Seguretat presents a Menorca (Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional) a més també amb l’assistència del representant d’Autocares Torres,  l’empresa que opera aquests serveis de transport discrecional a aquestes cales, i de la Fundació Discapacitats de Menorca, que aporta el personal de suport i col·laboració del servei.

La nova línia de Bus-Llançadora a Macarella, incompatible amb l’accés de turismes particulars, té com a objectiu regular millor l’assistència de la gent a Macarella alhora que garantirà que residents i visitants puguin anar a la preuada platja amb total seguretat a través del servei, que proposa la reserva anticipada de la compra del bitllet.

El servei de Bus Llançadora també garanteix que la capacitat de gent prevista que podia acollir l’aparcament de la platja no sigui superada en cap moment. La mesura inclou la promoció d’un transport sostenible respectuós i conservador dels espais naturals dels entorns.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

Més per Menorca demana al Consell que torni a posar en marxa el servei de bus a espais naturals

Els menorquinistes recorden a Vilafranca que només hi queden 54 dies per a l’estiu i que “no està fent res per reduir l’impacte de la massificació turística”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit