Més per Menorca acusa el PP de voler militaritzar les Balears amb una unitat permanent de l’Exèrcit

Els menorquinistes presenten esmenes a una proposta del PP que vol que la Unitat Militar d’Emergències s’instal·li a les illes també per actuar en ‘actes il·lícits’

23/04/2018

Més per Menorca acusa al PP de voler crear un estat d'alarma i d'excepció  les Illes Balears amb la instal·lació d’una Unitat Militar d’Emergències (UME) permanent. I és que el PP ha presentat una proposta perquè les Balears comptin amb les infraestructures necessàries per al seu desplegament.

Més per Menorca vol recordar que, fins ara, l’UME només ha realitzat, de mitjana, una actuació per any , i que les illes ja compten amb els serveis i plans d'emergències necessaris.

És per això que Més per Menorca es demana si aquesta proposta del PP, que ben segur ha impulsat la Delegada del Govern d'Espanya a les Illes, té res a veure amb el "riesgo evidente de expansión del virus soberanista" (frase de Biel Company) o amb la voluntat de tenir un nou punt estratègic d'actuació cas que fos necessari per la situació de Catalunya.

Segons ha recordat el diputat Nel Martí “una de les funcions ‘camuflades’ de la Unitat Militar d'Emergències és la d'actuar en ‘actes il·lícits’, i ja sabem que pensa el Govern del PP de l'exercici democràtic del dret a decidir a Catalunya”.

Per tot plegat, Més per Menorca ha presentat esmenes de substitució amb el següent text:

 

Esmenes de substitució a la proposta RGE 2898/18


El Parlament de les Illes Balears insta el Govern d'Espanya a transformar l'actual Unitat Militar d'Emergències en una unitat desmilitaritzada i desvinculada de les Forces Armades Espanyoles.

 

El Parlament de les Illes Balears insta el Govern d'Espanya a posar en marxa el traspàs de les competències en trànsit i seguretat vial en tot l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

 

En les esmenes a aquesta proposta, les menorquinistes segueixen també reclamant la definició d'una policia pròpia de les Illes Balears, tal com es va incorporar a la nova Llei de coordinació de policies locals a instàncies de Més per Menorca.

Esmenes d'addició a la proposta RGE 2898/18 

El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a presentar, el més aviat possible i sempre dins el termini previst a la Disposició Addicional Segona de la Llei 11/2017 de modificació de la Llei de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, una proposta de model de policia pròpia de les Illes Balears, tal com estableix l'article 33 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit