El PP és l'únic que encén la turismefòbia a Menorca

Més per Menorca lamenta que el PP només sigui capaç de fer una política d'oposició destructiva basada en la falsedat i l'intent de confondre els ciutadans.

19/04/2018

COMUNICAT
 

És evident que el PP al Consell Insular de Menorca, a través de seva portaveu, Salomé Cabrera, és l'únic que encén la turismefòbia a la nostra illa amb les seves declaracions. Titlar de turismefòbia la política de Més per Menorca i la gestió de la seva consellera Maite Salord és no tolerar la realitat dels fets, de les dades i dels indicadors. Parlar de turismefòbia a Menorca és una actitud perversa del PP, el recurs a un slogan de la por per intentar confondre l’opinió pública i per demonitzar Més per Menorcaa i la consellera Salord. La turismefòbia és inexistent a la nostra illa i no és altra cosa que un fantasma a la ment política de la dreta menorquina per intentar atacar el govern de canvi del Consell.

Pel que fa al traspàs de la competència de Promoció Turística, cal recordar que el PP és l'únic que s'hi ha manifestat en contra. Una transferència que no va saber gestionar quan governava i que ara resulta que és una competència que serà pròpia del Consell per decidir com fer la promoció turística de la nostra illa. La realitat és que el traspàs ha vingut molt millor dotat econòmicament que la proposta del PP l’any 2015: és un 27’7% superior i amb partides addicionals que consoliden un pressupost digne, al qual, la gestió de Maite Salord ha fet possible que, a més, des de Palma, es pagui l’assistència a les tres fires turístiques més importants: Madrid, Londres i Berlín, un estalvi important per al Consell.

Ara, la consellera Cabrera i el PP també qüestionen la posada en funcionament de la gestió pròpia de Promoció. El traspàs obliga a dotar la Fundació Foment del Turisme dels recursos apropiats (un organisme que el PP va tenir arraconat i que va activar l’actual Govern de canvi. Tampoc cal oblidar-ho!). Salomé Cabrera qüestiona també la contractació d’una gerent, que diu que no té el suport del sector privat. Cal puntualitzar-la. Del sector privat ASHOME, CAEB i AVIBA, van votar en contra  de la nova gerent, els altres tres representants del sector privat es van abstenir.

La gestió feta en tres anys des del Departament de Promoció Turística és un avenç inqüestionable que Salomé Cabrera i el PP critiquen, senzillament, perquè milloren les prestacions cap a Menorca i els menorquins. La recuperació del projecte de les coves de Cala Blanca, com a element d’atracció cultural i turística, és una fet constatable, quan en temps del govern del PP es va perdre el finançament de Madrid i es va deixar oblidat; l’impuls del centre turístico-cultural del Llatzeret és també una realitat camí de convertir-se en un indret de primer nivell i de màxim interès a la Mediterrània.

La realitat que tant molesta al PP és que s'està aconseguint rompre amb l'estacionalitat i  allargar la temporada turística. Així ho ratifiquen les dades i els indicadors turístics. L’any passat Menorca va enregistrar 1,5 milions de visitants, el 39,2% (quasi 600.000 turistes)  ho van fer fora dels mesos de temporada alta. Des de 2015 la desestacionalització ha augmentat fins a un 19% de visitants arribats fora del mesos d’estiu. L’estacionalitat, així, s’ha reduït 5 punts des de 2012; del 65,8% al 60,6, i 2 punts reduïts el darrer any.

Que Salomé Cabrera i el PP tractin de turismefòbia la gestió de Maite Salord i de Més per Menorca és una afirmació que no s’aguanta per enlloc i només és fruit de la manca de discurs del PP a l’oposició del Consell, on mai ha mostrat serietat en la política, repetint consignes buides de contingut i que palesen la pobresa política en el seu l’exercici d’oposició.

Des de Més per Menorca lamentam que el PP, tot i la mà estesa que sempre ha trobat a la conselleria de Promoció Turística i que s'ha traduït en la seva presència al Patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, només sigui capaç de dur a terme una política d'oposició destructiva, que no fa cap aportació positiva i basada en la falsedat i l'intent de confondre els ciutadans i de desacreditar la feina feta per la consellera Maite Salord i el director insular Isaac Olives.

 

Notícies relacionades

Ara Més - Ara Repúbliques comença la campanya per ser la veu de les Illes Balears a Europa

Emma Navarro: "Europa ha d'escoltar els problemes particulars que tenim a les illes, no volem ser ciutadans de segona"

Més per Menorca demana al Govern l'adquisició del jaciment talaiòtic de Binissafullet amb l'ITS

Els menorquinistes exigeixen al Govern i al Consell Insular que actuïn amb fermesa per frenar la mercantilització de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit