Cultura concedeix 10.000 euros a les quatre revistes locals de Menorca

Les edicions beneficiades formen part de l’Asssociació de Premsa Local de Menorca i són el setmanari El Iris de Ciutadella, Xerra i Xala des Mercadal, s’Ull de Sol d’Alaior i s’Auba de Sant Lluís.

19/04/2018

El Departament de Cultura del Consell de Menorca concedeix un ajut de 10.000 euros a les quatres revistes locals que d’editen a l’illla. Es tracta s’Auba de Sant Lluís, s’Ull de Sol d’Alaior, Xerra i Xala des Mercadal i el setmanari El Iris de Ciutadella.

L’acord de l’ajut s’ha materialitzat avui matí a la seu del Consell de Menorca amb d’un conveni que han signat el conseller dee Cultura, Miquel Àngel Maria i el president l’Assocaició de la Premsa Local de Menorca (APLM), Miquel Àngel Marquès, que hi era acompanyat de Toni Seguí, responsable de s’Auba.

L’acord, com el d’anys anteriors, pretén el foment de l’associacionisme de l’activitat informativa d’aquest mitjans per a 2018. Així, des del Consell es vol donar suport a les revistes d’àmbit local que informen dels esdeveniments que tenen lloc als respectius municipis, alhora que fan una funció de divulgació de la cultura i la llengua pròpies de l’illa.

El conveni contempla una aportació econòmica l'APLM de 10.000 euros, dels quals 1.600 es destinen a les despeses de gestió de l'associació i a l'organització de la Diada de la Premsa Local de Menorca, mentre que la resta,  8.400 euros, es distribueixen entre les quatre publicacions associades.

 

Notícies relacionades

El Consell Insular obre la convocatòria d'ajuts destinats a l'educació no formal

L'objectiu és facilitar a les famílies amb dificultats econòmiques l'accés a la pràctica esportiva, cultural, artística i de lleure en la infància i joventut a través dels clubs esportius, entitats culturals, de lleure i/o altres centres