Picornell portarà al Senat el descompte del 75% amb la Península i una OSP amb Barcelona

El Senador d’Esquerra Republicana va oferir una roda de premsa per explicar les iniciatives que presenten a la Cambra Alta respecte la connectivitat amb Menorca i el transport de passatgers i mercaderies entre illes i amb la Península.

05/04/2018

Bernat Picornell, senador per Esquerra Republicana de Catalunya, portarà al Ple del Sentat el descompte del 75% de les Illes amb la Península i que s'estudiï la ruta Menorca-Barcelona com Obligació de Servei Públic (OSP). Va ser en una roda de premsa celebrada a Menorca per explicar la moció que presentarà el seu grup al plenari de la Cambra Alta espanyola el proper dimarts relacionada amb la connectivitat de les illes i amb el transport de passatgers i mercaderies, ja sigui amb la península com entre les mateixes illes.

A l’acte, celebrat a la seu de Més per Menorca a Maó, també hi assistiren els diputats balears de la formació menorquinista, Josep Castells i Patrícia Font. Recordar que aquesta iniciativa és una acció en què ERC i Més per Menorca col·laboren per dur a terme propostes a Madrid en benefici de les illes i de Menorca en concret, com és el cas de la moció presentada. “El fet que nosaltres no tinguem representació directe a les cambres espanyoles, fa que a través de les aliances que tenim amb altres forces puguem concretar accions que són competències estatals”, indicà Josep Castells.

En aquest sentit, Picornell va parlar d’un seguit d’accions que les dues parts han anat tractant les darreres setmanes relaciones amb els desplaçament del passatge i del comerç. En aquest sentit, el senador d’ERC indicà que “ja havíem presentat preguntes al Govern espanyol i després amb una interpel·lació al Ministre de Foment, per tenir informació de la situació de la connectivitat amb i a les Balears. Per això, ara hem presentat una moció per intentar millorar la situació a les Illes i concretament a Menorca”.

La moció que presenta ERC al Senat demana que els Pressupostos Generals de l’Estat contemplin la bonificació del 75% en els vols de les Illes amb la Península, i que també quedi reflectit en el nou regim Especials de les Illes Balears (REIB). Alhora també sol·licita al Govern de l’Estat que estudiï, juntament amb el Govern de les Illes i el Consell de Menorca, la possibilitat de declarar la ruta Menorca-Barcelona Obligació de Servei Públic (OSP), “perquè aquesta ha estat des de sempre la ruta més freqüentada i més natural dels menorquins per desplaçar-se a la Península i a la resta de llocs”, va dir Picornell.

La moció també demana la bonificació per a desplaçar-se, tant per als passatgers com al transport de mercaderies entre les illes. Al mateix temps que quedi reflectit al REIB; que siguin eliminades les normatives de compensacions de mínims i que s’insti a Europa a regular seriosament el transport de mercaderies de les Illes Balears,.

Pep Castells va insistir en el tema de les bonificacions de les mercaderies. Indicà que “és un deure que té l’Estat des que entrà en vigor la llei del primer Regim Especial de les Balears, però mai el Govern espanyol ha aplicat aquesta obligació contemplada per llei. Els empresaris de Menorca i de les altres illes  hi tenen tot el dret”.

Castells apel·là als partits estatals a votar a favor i sobre tot el Partit Popular i la seva senadora per Menorca, Juana Francis Pons Vila, “qui va considerar una deslleialtat d’ERC l’acció a favor de les illes. Ara, Pons Vila té l’oportunitat de votar aquesta moció a favor i mostrar la seua lleialtat amb tots els menorquins”, digué el diputat menorquinista.

 

Notícies relacionades

Èxit de participació a la festa de Més per Menorca amb motiu de la Diada

Multitud de simpatitzants i adherits menorquinistes se sumen a la reivindicació del partit que va representar-se a través de la lectura del manifest 'Volem decidir per transformar'

Més per Menorca proposa 12 mesures per abaixar ‘realment’ els preus

L'objectiu dels menorquinistes és abaratir el preu de l'habitatge, la llum, el transport i la insularitat