1,7 milions d’euros en 4 anys per a l’Escola d’Adults i 300.000 euros en beques per a 2018 (vídeo)

El conseller insular de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, presenta un nou contracte per a l’educació de persones majors que és una aposta i consens de tots els sectors que engloba aquesta oferta formativa.

26/03/2018

El Consell de Menorca, a través del Departament de Cultura i Educació va presentar un nou contracte que revisar les condicions per al Servei  d’Educació de Persones Adultes de Menorca (les escoles d’adults). Un nou acord que, en paraules del conseller Miquel Àngel Maria, “ha estat possible gràcies al consens de totes les parts i entitats que hi participen, com són el Govern balear, l’Associació d’Educació d’Adults de Menorca, els ajuntaments de l’illa i el propi Consell”.

Aquest fet fa possible que Menorca sigui l’única illa de les Balears que ofereix escola d’adults a tots els municipis, “assegurant cada any una oferta pública, rica i abundant, de cursos orientats a l’aprenentatge al llarg de la vida”.

El nou contracte unifica en un tots els contractes que tenia fins ara el Consell amb ajuntaments i entitats. Així, hi haurà un únic contracte amb tots els ajuntaments i un altre de nou amb el govern balear.

La licitació per a la prestació del servei finalitzava avui dilluns, dia 26. El contracte té una durada de 4 anys, prorrogables a dos més i conté gairebé 13.000 hores de programació anuals. La licitació parteix d’un cost màxim de 422.746 euros anuals. D’aquesta quantia, el 60% va a càrrec dels ajuntaments i el 40% del Consell, pel qual destina així 169.000 euros anuals. El total per al contracte de 4 anys serà una licitació màxima de 1,7 milions.

El servei, sota el nou contracte, unifica els preus de les matricules i dels cursos a tots els centres, en funció del curs i la durada. També regula les ràtios, que seran entre un mínim de 7 alumnes i un màxim de 30, en funció dels espais disponibles de cada centre.

300.000 euros en beques per a 2018.

Per altra banda, avui el Consell Executiu del Consell de Menorca ha aprovat la convocatòria de beques per a la realització d’estudis fora de Menorca corresponents al curs 2017-2018.

Les bases de la convocatòria segueixen, amb algunes novetats, la línia de les convocatòries dels dos darrers anys, inclosa la partida que s’hi destina, de 300.000 euros . El termini per formalitzar la sol·licitud de beques serà de 30 dies des de la seva publicació al BOIB. 

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha explicat ha explicat al respecte que l’objectiu d’aquestes beques és la compensació del cost econòmic que suposa per als estudiants menorquins i les seves famílies la realització d’estudis fora del lloc habitual de residència, tot complementant o ampliant les ajudes que es convoquen amb un objecte similar per part de l’Administració de l’Estat o altres institucions i entitats privades.

“La convocatòria de beques del Consell Insular ha incorporat al llarg dels darrers anys una sèrie de criteris de puntuació de caràcter social, per tal de beneficiar de manera preferent els estudiants i famílies que més necessiten aquestes ajudes”, ha dit el conseller Maria.

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa limitar el consum als grans consumidors d’aigua

El partit menorquinista assenyala que només hi queden 32 dies per a l’estiu i demana al Consell Insular que ajudi els ajuntaments a impulsar les ordenances municipals

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit