Volem que el Govern reclami l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats

Nel Martí: “Ja no val mirar cap a una altra banda. L’acció i la inacció en la repressió dels drets polítics van de la mà. I davant açò, cap govern legítim ha de callar, i menys un govern d’esquerres com el que governa les Illes Balears”

26/03/2018

La detenció del president Puigdemont arran de la reactivació de l’euroordre i l’enviament a la presó incondicional i incomunicada dels polítics catalans Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Josep Rull, que s’afegeix als ja empresonats Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, són actes abusius que demostren el deteriorament de les llibertats públiques i els drets fonamentals a l’estat espanyol.

L’actuació dels aparells de l’estat espanyol, instigats per un govern que en lloc de fer política judicialitza i alimenta la repressió del legítim exercici dels drets polítics de ciutadans democràticament elegits a les urnes, amb el suport irresponsable dels partits polítics majoritaris de l’estat, qüestiona d’arrel la qualitat democràtica i posa en perill la seguretat jurídica de tots els ciutadans.

La repressió sobre les institucions polítiques catalanes, les organitzacions de la societat civil i la població en general s’ha fet insostenible, i s’han travessat tots els límits del control de les llibertats que han de presidir un estat democràtic de dret.

Així és com valora MÉS per Menorca la situació actual, que considera insostenible i impròpia d’un estat que es diu “social i democràtic de dret”. Avui, Espanya no és res de tot açò. No és social, ni democràtic, ni de dret. I el primer responsable, i culpable, de la situació de caos i d’inseguretat jurídica i política és el PP i el Govern de Mariano Rajoy, però també dels còmplices necessaris – C’S, PSOE i PSC- que han donat ales, per activa o per passiva, a les forces més reaccionàries de les estructures polítiques i jurídiques de l’Estat.

“Ja no val mirar cap a una altra banda. L’acció i la inacció en la repressió dels drets polítics van de la mà. I davant açò, cap govern legítim ha de callar, i menys un govern d’esquerres com el que governa les Illes Balears”, ha dit el diputat de Més per Menorca, Nel Martí. La nostra formació està amb el poble de Catalunya, amb la democràcia i amb les llibertats. I vol exclamar ben clar i fort que no comparteix en absolut la posició del PSOE, del PSC, ni tampoc del PSIB.

MÉS per Menorca és signatari dels Acords pel Canvi amb el PSIB per donar estabilitat al Govern, juntament amb Podemos i MÉS per Mallorca. Però aquest compromís amb Menorca i les Illes no pot servir per silenciar la posició menorquinista front la vulneració dels drets humans, civils i democràtics que pateixen els polítics i líders civils sobiranistes de Catalunya.

Més per Menorca creu que el Govern de les Illes s’ha de posicionar respecte del que està passant, denunciar la regressió dels drets i les llibertats, reclamar l’alliberament dels presos polítics i restablir les garanties democràtiques perquè els exiliats puguin retornar al seu país.

Aquest dimarts es debatrà i s'aprovarà en el Parlament de les Illes Balears la Llei de Memòria Història de les Illes Balears, i per tant és un moment també de dir-ho clarament. MÉS per Menorca es sent en una situació molt incòmode quan el Govern (que és PSIB i MÉS per Mallorca, però també amb el suport necessari de Podemos i MÉS per Menorca) calla quan el PSOE impedeix una modificació de la Llei d’Amnistia que ha estat l’argument jurídic del Fiscal General de les Illes Balears per arxivar crims contra la humanitat reoberts arran de les actuacions dutes a terme a partir de la Llei de Fosses de les Illes Balears. I es sent molt incòmode quan l’Estat, amb la complicitat del PSOE, utilitza l’article 155 de la Constitució per imposar per la força allò que no ha pogut aconseguir per la via democràtica.

Notícies relacionades

Més per Menorca acusa el Govern Prohens d’abandonar la política industrial a l'illa

El partit menorquinista rep amb estupefacció la notícia que el Govern es desentengui de la gestió del Recinte Firal de Maó

Més per Menorca lamenta que el PP voti en contra del Centre de Recerca en Arqueologia de Menorca

Joana Gomila: “En la Menorca Talaiòtica, quan arriba l’hora de fer feina i aportar finançament el PP no hi és”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit