Rebutjam l’ús de les institucions polítiques i judicials al servei del nacionalisme espanyol

Comunicat de Més per Menorca arran d’un nou episodi d’empresonaments d’altres 5 polítics catalans.

24/03/2018

Més per Menorca, reunit en assemblea, acorda emetre aquest comunicat per denunciar, una vegada més, la manca de garanties democràtiques i judicials que mostren les principals instàncies de l’Estat espanyol cap als polítics catalans, tots ells elegits per la voluntat popular a les urnes.

Així, rebutjam l’ús pervers i antidemocràtic de les institucions polítiques i judicials, per posar-les totes al servei de la integritat del Regne d’Espanya, açò és al servei del nacionalisme espanyol excloent i encara esclau d’una falsa i enganyosa transició democràtica.

En un estat democràtic no s’empresona ni es persegueix ningú per les seves idees, i tampoc no s’utilitzen les eines parapolítiques (judicials i policials, i fins i tot l’exèrcit)  per impedir l’emancipació democràtica de la gent en el marc del dret a l’autodeterminació dels pobles, com ara pateix la societat catalana, farta de viure l’espoli econòmic, la subordinació política i minoració cultural i lingüística.

Un estat democràtic no tindria un article com el 155 o, millor dit, no interpretaria l'article 155 com ho ha fet el nacionalisme espanyol del PP, del PSOE, del PSC i de C’s.

Des de Més per Menorca condemnam la persecució política i judicial a la qual estan sotmesos els representants legítims del poble de Catalunya i els representants de la societat civil organitzada que, fent ús del seu dret fonamental a la participació política democràtica, defensen una nova forma d’organitzar-se com a poble, al marge del Regne d’Espanya i dels drets de guerra, que és la República Catalana.

 

Per altra banda, reclamam l’alliberament immediat de qui va ser candidat a la presidència de la Generalitat Jordi Turull, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els consellers Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa.

A més, lògicament, també dels ja empresonats Jordi Sànchez (president de l’Assemblea Nacional catalana), Jordi Cuixart (president d’Omnium Cutural), Oriol Junqueras (ex-vicepresident de la Generalitat)  i el conseller d’interior Joaquim Forn.

Demanam, per tant, les garanties democràtiques i judicials perquè els exiliats puguin tornar al seu país.

Ara, també, Marta Rovira, secretaria general d’ERC, opta per l’exili polític i se suma així al del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el dels consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, així com al de l'exdiputada Anna Gabriel.

 

Notícies relacionades