Rebutjam l’ús de les institucions polítiques i judicials al servei del nacionalisme espanyol

Comunicat de Més per Menorca arran d’un nou episodi d’empresonaments d’altres 5 polítics catalans.

24/03/2018

Més per Menorca, reunit en assemblea, acorda emetre aquest comunicat per denunciar, una vegada més, la manca de garanties democràtiques i judicials que mostren les principals instàncies de l’Estat espanyol cap als polítics catalans, tots ells elegits per la voluntat popular a les urnes.

Així, rebutjam l’ús pervers i antidemocràtic de les institucions polítiques i judicials, per posar-les totes al servei de la integritat del Regne d’Espanya, açò és al servei del nacionalisme espanyol excloent i encara esclau d’una falsa i enganyosa transició democràtica.

En un estat democràtic no s’empresona ni es persegueix ningú per les seves idees, i tampoc no s’utilitzen les eines parapolítiques (judicials i policials, i fins i tot l’exèrcit)  per impedir l’emancipació democràtica de la gent en el marc del dret a l’autodeterminació dels pobles, com ara pateix la societat catalana, farta de viure l’espoli econòmic, la subordinació política i minoració cultural i lingüística.

Un estat democràtic no tindria un article com el 155 o, millor dit, no interpretaria l'article 155 com ho ha fet el nacionalisme espanyol del PP, del PSOE, del PSC i de C’s.

Des de Més per Menorca condemnam la persecució política i judicial a la qual estan sotmesos els representants legítims del poble de Catalunya i els representants de la societat civil organitzada que, fent ús del seu dret fonamental a la participació política democràtica, defensen una nova forma d’organitzar-se com a poble, al marge del Regne d’Espanya i dels drets de guerra, que és la República Catalana.

 

Per altra banda, reclamam l’alliberament immediat de qui va ser candidat a la presidència de la Generalitat Jordi Turull, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els consellers Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa.

A més, lògicament, també dels ja empresonats Jordi Sànchez (president de l’Assemblea Nacional catalana), Jordi Cuixart (president d’Omnium Cutural), Oriol Junqueras (ex-vicepresident de la Generalitat)  i el conseller d’interior Joaquim Forn.

Demanam, per tant, les garanties democràtiques i judicials perquè els exiliats puguin tornar al seu país.

Ara, també, Marta Rovira, secretaria general d’ERC, opta per l’exili polític i se suma així al del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el dels consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, així com al de l'exdiputada Anna Gabriel.

 

Notícies relacionades

Èxit de participació a la festa de Més per Menorca amb motiu de la Diada

Multitud de simpatitzants i adherits menorquinistes se sumen a la reivindicació del partit que va representar-se a través de la lectura del manifest 'Volem decidir per transformar'

Més per Menorca proposa 12 mesures per abaixar ‘realment’ els preus

L'objectiu dels menorquinistes és abaratir el preu de l'habitatge, la llum, el transport i la insularitat