La importància de la preservació del litoral menorquí

El Departament de Cooperació Local del Consell ha celebrat les II Jornades sobre la gestió de platges per difondre i conscienciar la societat en la cura de la biodiversitat.

14/03/2018

La consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha inaugurat avui matí les II Jornades sobre la gestió de les platges, les quals han tingut una notable resposta de públic. L’acte s’ha celebrat en la Sala de Plens del Consell de Menorca.

A més de l’obertura de l’acte per part de la consellera, han participat en informacions diverses el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, Pablo Valdès, i l’oceanògraf i cap del Departament de Medi Ambient del consistori eivissenc Diego Ponce. També han explicat els diferents processos de gestió del litoral El biòleg i cap del  servei Insular de Neteja de Platges del Consell de  Menorca Joan Juaneda, el cap de FCC a l’illa, Luis Fernández; Nicolau Cañellas, responsable de l’empresa FCC a Balears i Xavi Cardona, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Ciutadella.

La consellera Salord  ha apuntat les segones jornades tenen la finalitat de seguir conscienciant, “ambles quals volem que la gent conegui els processos que modifiquen les platges, així com les actuacions duites a terme des de les administracions per preservar la biodiversitat de la nostra illa”.  També ha indicat que en aquest sentit “és molt interessant poder compartir experiències entre les illes donat que tots compartim el mateix objectiu en el camí cap a la preservació de l’entorn del litoral”.

L’oceanògraf Diego Ponce, ha donat a conèixer dades que han d’alertar la societat illenca. Segons l’Agència Europea de Medi Ambient afirma que es produeixen 10 milions de tones de residus marins, dels quals el 80% procedeixen d’activitats terrestres. La fauna marina està molt afectada pels plàstics que contenen les aigües litorals, els quals ja formen part de la seva dieta en percentatges preocupants. Altres activitats perjudicials per al litoral són les l’impacte que deixen els fondejos no autoritzats d’embarcacions.

 

Notícies relacionades

Garantim la gratuïtat total de 2-3 anys aquest mateix curs escolar

El nostre conseller, Miquel Àngel Maria, ha recordat que és només la primera passa «cap a la universalització i plena gratuïtat de tota l’educació infantil del primer cicle»

El Consell Insular garanteix la gratuïtat de l’educació 2-3

Es compromet amb els vuit ajuntaments de Menorca a assumir el cost dels trams horaris del tercer curs d’educació infantil que no cobreix el Decret Llei de gratuïtat aprovat pel Govern balear