L’actitud del PP posa en perill un acord perquè Menorca cobri els 8,5 milions que li deu el Govern

El Partit Popular no accepta les esmenes de Més per Menorca per incorporar l’acord del Consell Insular sobre el sistema de liquidació de les bestretes aprovat per unanimitat

07/03/2018

El PP posa obstacles perquè Menorca cobri els 8, 5 milions d’euros de bestretes pendents. El diputat i portaveu de Més per Menorca, Nel Martí, considera una “actitud irresponsable del Partit Popular que per interessos partidistes es posi en perill recursos que corresponen als menorquins”.

I és que el PP no ha acceptat aquest dimarts les esmenes de Més per Menorca per incorporar l’acord del Consell Insular de Menorca sobre el sistema de liquidació de les bestretes. En aquest sentit, Més per Menorca proposava un sistema per pagar les bestretes que havia estat aprovat pel Consell de Menorca per unanimitat.

Martí també ha recordat que “les bestretes o aportacions addicionals que el Govern de les Illes Balears reclama al Consell Insular de Menorca posen en evidència els aspectes més negatius del sistema de finançament dels consells insulars aprovat per llei pel PP durant la passada legislatura”.

Per a Martí “la llei de finançament del 2014 agafa com any base l’any 2012, sense correccions ni actualitzacions. És a dir, que per a definir el nou sistema de finançament per als consells insulars es parteix d’un any dolent per als consells, i per a Menorca, quant a finançament; i per a més inri no s’hi incorporen ni es consoliden les aportacions addicionals que corregien aquells dèficits (d’uns 3 milions anuals entre 2008 i 2013)”. Per açò, “la Llei del 2014 no millora el finançament de Menorca en relació al 2002, i la manté en els mateixos paràmetres de precarietat –de crisi i mala dotació- del 2012”.

Per al coordinador de MÉS per Menorca, les bestretes han destapat els greus dèficits i perjudicis de la Llei del PP per a Menorca, que obligarà a fer una revisió profunda de la norma que eviti que aquests perjudicis es perllonguin amb el temps i afectin específicament Menorca. Independentment de tot l’exposat, Martí considera que “el Consell de Menorca ha de seguir negociant amb força amb el Govern de les Illes Balears la liquidació de les bestretes per evitar que perjudiqui els menorquins”.

Etiquetes

Notícies relacionades

Eixigim que AENA respecti el Parlament i construeixi una nova torre de control

Consideram que també cal escoltar els sindicats quan afirmen que no hi ha temps material per formar els professionals i complir el termini d’entrada en funcionament de manera segura de la torre de control remot