El Consell posarà en marxa el bus-llançadora a Macarella el proper mes de maig

Aquest nou servei d’accés a l’emblemàtica platja de Ciutadella funcionarà del 14 de maig al 15 de setembre. Als residents que tenguin targeta l’anada i tornada els costarà 4,10 euros, a la resta 8,20.

06/03/2018

El servei de bus-llançadora per accedir a la cala de Macarella aquest proper estiu es posarà en marxa el pròxim 14 de maig i es perllongarà fins el 15 de setembre.

Aquest període de servei tindrà dues programacions: una serà del 14 de maig al 14 de juny -en la qual s’estima que tindrà una demanda manco intensa- en què el bus operarà en freqüències de 40 minuts, des de la 8:00 fins a les 20:00 hores.

Després, a partir del 15 de juny fins el setembre els horaris i freqüències s’intensifiquen per mor de la demanda:  el servei serà cada 20 minuts de les 8:00 fins les 23:00 hores. En ambdues programacions el bus operarà tots els dies de la setmana,

Així s’ha explicat avui en la roda de premsa que han presentat el conseller de Mobilitat, Miquel Preto, el regidor de Seguretat Ciutadana de Ciutadella, Oriol Baradad i el gerent de l’empresa Autocares Torres (la que oferirà el servei), Isidro Bellota.

L’objectiu d’aquest servei és garantir que residents i visitants puguin anar a Macarella durant els mesos estivals. Una manera per facilitar la visita a la preuada cala del sud de Ciutadella, garantint la seguretat d’arribar-hi gràcies a poder realitzar les reserves dels bitllets amb antelació. “D’aquesta manera continuam amb la tasca desenvolupada els anys 2016 i 2017 i assumim l’objectiu fonamental que és reduir la conflictivitat dintre del camí d’accés que va a Macarella”, ha explicat el regidor Oriol Baradad. En aquest sentit, el consistori ciutadellenc facilitarà els mitjans de control dins del tram municipal del camí de Macarella.

Preus, reserves i punt de sortida

El preu per persona d’anada i tornada serà de 4,10 euros si es disposa de targeta de transport (T-General, T-Més i T-Jove) i es fa mitjançant la reserva prèvia de bitllet a la web. Tots els residents a Menorca podran adquirir aquesta targeta de forma totalment gratuïta.

El preu d’anada i tornada, sense targeta de transports, serà de 8,20 euros. Els menors de 4 anys no pagaran. Els bitllets reservats es podran cancel·lar fins una hora abans sense cap tipus de cost.

La sortida del bus llançadora “serà de la Via Perimetral de Ciutadella i els mesos de més intensitat també en passarà un cada hora per la Plaça des Pins, segons ha avançat el gerent de l’empresa Isidro Bellota.

 Autocares Torres ja treballa en l’elaboració d’un portal web de reserves que estarà en marxa unes setmanes abans de començar la línia.

El nou servei implantat serà incompatible amb el trànsit rodat, per la qual cosa no es permetrà l’accés a l’aparcament de Macarella amb vehicle privat. La capacitat màxima amb aquest nou servei de bus-llançadora garanteix que en cap moment se superi la capacitat que tenia l’aparcament. Les mesures per controlar la capacitat va en la línia de promoure un transport sostenible i en la preservació dels espais naturals que té la zona, alhora que manté també per aquest fet, l’atractiu turístic.

De tot plegat, el conseller de mobilitat, Miquel Preto,  ha indicat que “el Consell de Menorca engegarà una campanya de difusió del servei bus llançadora per canals off line i on line, tant a Menorca com fora de l’illa, dirigida a residents i visitants”.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit