El transport públic de Menorca rebrà aparells informàtics per a un sistema tarifari integrat (VÍDEO)

La maquinària cedida al Consell té un valor de 831.200 euros i s’ha adjudicat mitjançant un conveni de col·laboració amb el Consorci de Transports de Mallorca i el Govern de les Illes Balears.

22/02/2018

El transport públic de Menorca comptarà amb un important avenç tecnològic per a comoditat dels usuaris i per a la millor gestió i promoció de la mobilitat en el transport públic.

El Consell de Menorca ha signat un conveni de col·laboració pel qual rebrà maquinària informatitzada per instaurar un nou sistema tarifari integrat, el qual millorarà els serveis del transport regular de viatgers. A l'acte hi han participat el Conseller balear de Mobilitat, Marc Pons, la presidenta del Consell, Susana Mora, i el conseller insular de Mobilitat, Miquel Preto.

L’acord implica que totes les illes (els conveni també ho són amb Eivissa i Formentera) vagin sota un mateix sistema informatitzat que homogeneïtza la compra i expedició de bitllets i gestiona el control de dades, aplicacions, descomptes i freqüències dels usuaris, el que permet disposar d’una administració més eficient.

És tracta d’un model integrat de totes les illes a través  dels consells insulars d’Eivissa, Formentera i Menorca, a més del Consorci de Transports de Mallorca i l’Empresa Municipal de Transports de Palma. Aquest cinc organismes funcionaran amb una mateixa programació.

El conveni signat implicarà, per tant, iniciar el sistema tarifari integrat en el moment de les noves concessions en base a:

1- Que totes les targetes de transports adquirides pels viatgers o usuaris seran vàlides per a totes les illes, al marge del municipi de residència;

2- Unificar el sistema de tiquets en un mateix programa informàtic compartit;

3- El Consorci de Transports de Mallorca (CTM) cedirà els equipaments i aparells al consell de Menorca per un valor de 831.200 euros.

4- El CTM compartirà amb els consells les aplicacions informàtiques.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit