Miquel Preto signa el contracte que permetrà la conservació de 186 quilòmetres de carreteres

L'acord amb la UTE adjudicatària és d'un import 809.731,18 euros més l'IVA anuals i una durada de 4 anys. (vegeu mapa d'actuacions a la segona foto. Clicau sobre fletxa).

21/02/2018
  • Preto amb l'empresari Ferret i altres representants.

El conseller de Mobilitat del Consell de Menorca, Miquel Preto, ha signat el contracte que permetrà a la UTE adjudicatària, formada per Innovia Coptalia SAU i Construccions Olives SL, la conservació de les carreteres de Menorca competència de l'ens insular. El conseller i el representant de l'emrpesa, Josep Maria Ferret, van tancar ahir l'acord per dur a terme aquest servei.

L’adjudicació s’ha fet per un import de 809.731,18 euros + IVA anuals i una durada de 4 anys. L'objecte d'aquest contracte és la conservació i manteniment dels 186 km de carreteres competència de la institució insular amb l’única finalitat de preservar i millorar la seguretat vial en el trànsit de l’illa.

En aquest sentit, el conseller de Mobilitat del Consell de Menorca, Miquel Preto, ja va explicar al seu dia que "per tenir bones carreteres són imprescindibles les actuacions en conservació i manteniment, i des del Consell ho feim possible". Altrament també va dir que "la millor inversió que pot tenir una carretera és tenir-ne cura amb el manteniment i la conservació, perquè representa una important garantia per a la seguretat dels conductors i del trànsit en general". Amb açò, afirma que és important apostar per la seguretat vial i d'aquí que "hi hagi un important esforç pressupostari des del Consell per adequar la xarxa viària, els contractes dels quals representen un increment d'inversió de més del 30%".

Altres intervencions

Al marge de l'actual contracte, s’hi ha d’afegir el que es va aprovar el passat mes d'octubre relatiu al manteniment de la xarxa viària local, la que és competència dels ajuntaments, i que actualment està en licitació, amb un import de 221.973,64 € IVA inclòs, dels quals el Consell Insular n'aportarà el 50% i els diferents ajuntaments n'aportaran l'altre 50%. Aquest acord Consell-ajuntaments preveu la conservació de 133 km. de carreteres i camins municipals.

El conjunt d'aquests dos contractes permetrà en total la conservació d’un total de 319 km de la xarxa de carreteres i camins de Menorca, i suposarà un increment d'un 33% en els recursos destinats rehabilitació d'aquestes vies.

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit