400.000 euros del Govern per a les Coves de cala Blanca

La vicepresidenta de l’Executiu autonòmic, Bel Busquets, ha signat avui un conveni que assegura el finançament perquè el Consell pugui executar el projecte patrimonial subterrani de Ciutadella.

15/02/2018
  • Mora, Busquets i Salord, al Consell de Menorca

Bel Busquets, vicepresidenta del Govern de les Illes Balears ha signat avui matí el conveni de col·laboració econòmica amb el Consell de Menorca pel qual l’Agencia de Turisme de Balears (ATB) atorga la quantitat de 407.778 euros per al finançament del projecte cultural i turístic de les Coves de cala Blanca, un patrimoni natural subterrani d’alt valor geològic i que des del Departament de Promoció Turística i Cooperació Local, que dirigeix Maite Salord,  s’ha recuperat la iniciativa després de ser revocat per part del Ministeri de Indústria i Turisme l’any 2015.

En efecte, el projecte de les coves de Ciutadella formaven part del Pla de Dinamització del Producte Turístic de l'Illa de Menorca a través d’un conveni entre el Ministeri d’Indústria i Turisme, el Govern balear, el Consell de Menorca i ASHOME, signat l’any 2008. L’any 2015, la Secretaria d’Estat de Turisme comunicava la rescissió del conveni per incompliment del mateix, o sigui que el projecte no va avançar en res, amb la qual cosa s’hagué de retornar les quantitats que havia aportat el Ministeri.

Amb l’entrada dels Govern de Canvi l’any 2015, des de Menorca el projecte de les Coves de Cala Blanca es recupera i s’inicien contactes amb el Govern balear per restituir el finançament per a les coves. Així, el juny de l’any passat, el llavors vicepresident del Govern balear i alhora president de l’ATB, Biel Barceló, signava un acord d’intencions amb la llavors presidenta del Consell i actual consellera de Promoció Turística, Maite Salord, (veure segona foto, dalt) per garantir l’adjudicació dels 400.000 euros, que s’havien perdut la passada legislatura.

Aquell compromís s’ha regulat avui mitjançant la signatura del conveni entre Busquets i l’actual presidenta del Consell Susana Mora, l’acord del qual estableix les pautes a mantenir entre les dues parts: l’execució del projecte de les Coves de cala Blanca per part del Consell i la garantia del finançament d’aquests 407.778 euros per part de l’Agència del Turisme de Balears, organisme adscrit a la conselleria de Turisme, que ara dirigeix Bel Busquets.

El complex subterrani de cala Blanca és declarat Bé d’Interès Cultural des de l’any 1966. És una zona d'especial interès des del punt de vista històric, mediambiental i geològic. A més, s’ha descobert una altra cavitat desconeguda fins ara que, juntament els descobriments recents, confirmen el gran interès científic que té tot l’espai subterrani.

Als poc més de 400.000 euros assignats per Govern, el Departament de Promoció Turística hi destinarà uns 100.000 euros més per fer front al projecte de recuperació íntegre de les Coves de cala Blanca. Així ho va confirmar la consellera i vicepresidenta insular Maite Salord el passat 29 de desembre, en la que va ser la presentació de l’informe tècnic per a l’obertura al públic de la primera cavitat, la Cova de s’Aigua aquest 2018. Un treball fruit del conveni de col·laboració entre el Departament de Promoció Turística i l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) que ha permès avançar en els estudis tècnics preceptius a fi d’executar l’esmentat projecte d’obertura. 

 

Notícies relacionades

Proposam que el Consell col·labori amb els ajuntaments per a contractar professionals d'esports

El partit menorquinista defensa que amb la contractació d'aquests professionals els ajuntaments podran oferir una millora dels serveis i un major acompanyament als clubs

Més per Menorca proposa activar un programa d'atenció psicològica per a infants i joves

El partit menorquinista ha enregistrat una proposta al ple perquè el Consell Insular garanteixi assistència immediata als infants i joves de Menorca que pateixen un trastorn de salut mental

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit