Ferreries reclama recuperar el finançament per a s’Enclusa

El Consell de Menorca ja va presentar un avantprojecte el mes de febrer de l’any passat, per poder fer realitat la instal·lació del Centre d'Interpretació de la Reserva de Biosfera.

05/02/2018

El ple de l’Ajuntament de Ferreries, per unanimitat, acordà sol·licità a les institucions (Estat, Govern de les Illes Balears i Consell de Menorca) mantenir viu el projecte de s’Enclusa per a ubicar-hi el Centre d’Interpretació de la Reserva de Biosfera. Açò implica també que les respectives instàncies garantesquin el finançament del projecte i que el Consell mantengui la redacció del mateix amb la finalitat de poder ser executat en el moment que es confirmi el finançament.

Totes les forces polítiques de Ferreries han mostrat acord total en la voluntat de seguir impulsant un projecte que des del consistori fa molts anys que reclamen. Un tràmit llarguíssim que ha acabat amb la pèrdua de la dotació pressupostària de 7 milions d’euros que assignar el Govern de l’Estat. Una mesura, la del Govern central, poc comprensible donada la inoperància política dels Governs del PP a Balears i a Menorca. 4 anys que on no es va fer res per fer avançar un projecte de gran interès per a l’illa i d’un il·lusionant interès local.

Més per Menorca ja es va expressar sobre el finançament perdut, fa poques setmanes, en un comunicat.

A la sessió plenària del consistori ferrerienc, del passat mes de gener, i per unanimitat de tots els grups municipals, es va manifestar el malestar per aquesta situació i es va acordar tres punts:

1. Reafirmar i seguir impulsant aquest projecte en interès del poble de Ferreries i de Menorca.

2. Instar al Govern de l’Estat i al Govern de les Illes Balears a fer efectiu el protocol d’intencions per garantir el finançament corresponent per dur a terme aquest projecte.

3. Instar al Consell Insular de Menorca perquè avanci en la redacció del projecte executiu de s’Enclusa, per poder garantir amb la major diligència possible l’execució del Centre d’interpretació en el moment d’obtenir el finançament.

En l’acord aprovat, l’Ajuntament de Ferreries es reafirma en el seu interès per aquest projecte atès el seu alt valor social i de desenvolupament econòmic per al poble de Ferreries.

Més per Menorca vol mantenir el suport a la iniciativa i als acords aprovats pel ple municipal. De fet, la llavors presidenta del Consell, Maite Salord, va presentar a l’Auditori de Ferreries, (ara fa exactament un any, el 7 de febrer de 2017) amb la resta de consellers i autoritats locals, l’Avantprojecte del Centre d’Interpretació. Una proposta per habilitar les antigues instal·lacions (consultau butlletí nº 10, pàgina 5) de la base americana que ocupen una superfície de 43.134  m2 i inclou 12 edificis aïllats en planta baixa i una superfície construïda total de 2.192,63 m2.

Aquest nou espai està pensat per generar continguts científics. Una oportunitat immillorable per fer avançar amb la divulgació, formació, recerca i innovació, per la qual cosa cal insistir en la consecució o recuperació del seu finançament.

 

Notícies relacionades

Nou sistema de telelectura a la xarxa d’aigua des Castell per a evitar el seu malbaratament

El nou sistema s'implantarà de la manera conjunta amb l'empresa Hidrobal, empresa concesionària del servei d'aigua al municipi, i permetrà disposar d’informació del consum d’aigua en temps real, així com millorar la gestió d'aquest recurs

Contracten cinc persones per fer tasques de suport als centres d’educació infantil de Ciutadella

Aquestes cinc persones ajudaran a les escoles infantils municipals durant aquest curs escolar en les tasques addicionals que s'han assignat als centres d'educació infantil a causa de l'aplicació de la LOMLOE