Solucions per al Centre d'Acollida d'Animals de Maó

El Departament de Cooperació Local del Consell, l'Ajuntament i les Protectores d’Animals estan d'acord en trobar una nova i més espaiosa ubicació.

26/01/2018
Ubicació de l'actual, al carrer Curniola del POIMA Ubicació de l'actual, al carrer Curniola del POIMA

El departament de Cooperació Local treballa, juntament amb l’Ajuntament de Maó i amb les Protectores d’Animals de Maó i Ciutadella, en la recerca d’una nova ubicació per al centre de Maó. En aquest moment s’estudien diferents parcel·les també situades al polígon de Maó on se situen les instal·lacions actuals.

Un dels principals problemes de la ubicació present és que el centre es troba a un terreny que amb el creixement del polígon, amb els anys, ha quedat per davall de la via pública. A més, la forma singular de la parcel·la actual, en forma de trapezi, fa que les instal·lacions ocupin uns 2.500 m2 útils, dels 4.300m2 totals.

El Departament de Cooperació Local, el consistori maonès i les protectores estan d’acord en què el nou espai pugui ocupar una parcel·la en terreny pla i, a ser possible, -tenint en compte que es treballa per a la posada en marxa d’un projecte de futur- que tengui una major superfície que l’actual.

La directora insular de Cooperació Local, Raquel Marquès, entén perfectament la demanada de les protectores quan afirmen que el terreny actual fa que l’àrea sigui més humida a l’hivern -donat que queda enclotat- amb els inconvenients que açò suposa per al benestar animal. “Escoltarem a totes les parts, som molt conscients de la gran tasca que desenvolupen les protectores per la qual cosa tenim en compte els seus suggeriments”.

Cal subratllar que el departament de Cooperació Local disposa enguany d’una partida de 50.000 euros per du a terme accions de millora als centres de Maó i Ciutadella. A tal efecte, a Maó està previst realitzar un pla de xoc, sense du a terme grans reformes, ja que es preveu arribar a un acord per al canvi d’ubicació.

En el cas de Ciutadella, el centre també sortirà guanyant gràcies a una inversió que permetrà rehabilitar les zones que necessiten millores. “Abans d’escometre aquestes actuacions tindrem en compte els suggeriments de la nova UTE, que presta el servei des d’inici d’any, i de les protectores”, ha dit Raquel Marquès, directora insular de Cooperació Local.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit