Maó enceta la XXII edició de la UIMIR

S’estructura enguany amb 8 cursos, distribuïts gairebé un cada mes, fins el mes de novembre.

25/01/2018
Joana M. Seguí, L. Obrador, M. Maria, C. Juanola, Fullolla i Salord Joana M. Seguí, L. Obrador, M. Maria, C. Juanola, Fullolla i Salord

L’alcaldessa de Maó, Conxa Juanola, acompanyada del conseller insular de Cultura, Miquel Àngel Maria, la regidora d’Educació, Laia Obrador, i les acadèmics Josefina Salord de l’IME, Joana M. Seguí, vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB i el director de la UIMIR, Josep Mª Fullola, van encetar aquesta semana la XXIIena. Eidció de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei (UIMIR).

Els cursos programats s’iniciaran el proper mes de febrer. Seran un total de 8 i es distribuiran gairebé de forma mensual. El temes són variats, com sempre, però hi ha una accentuada sensibilitat per qüestions de turisme, comunicació, cultura i patrimoni.

L’alcaldessa indicà la importància de la cita anual, que esdevé prou consolidada després de més de 20 anys, i amb el total suport municipal perquè compta “l’estaló i la implicació de l’equip de govern amb aquesta aventura, que es va iniciar ja fa més de vint anys”, i ha recordat que la UIMIR representa “una aposta molt decidida per garantir que el futur de la societat menorquina vagi de la mà de la formació i l’educació”. 

Miquel Àngel Maria va explicar que “alguns dels cursos que es proposen enguany estan directament relacionats amb l’inici els actes commemoratius del 25è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera”. Maria també destacà el curs ‘Turisme, mitjans de comunicació i patrimoni cultural’, ja que, segons va comentar, “el turisme necessita ser pensat”, Va finalitzar el seu parlament destacant dient que “la UIMIR, de manera constant, es feminitza, i agafa rostre de dona, per alguns dels temes que es tracten i pel públic assistent, ja que són moltes més les dones que els homes que hi participen”.

Fullola, director de la UIMIR, destacà l’increment de l’edició de l’any passat, amb 264 alumnes, el doble que la de 2016. Enguany, amb les matèries ofertes, espera també una alta inscripció.

 

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Ciutadella cedeix un espai pels usuaris del Centre de Salut de Sant Miquel

Des dels Serveis Socials es va tenir en compte la rellevància de la tasca de l’IB Salut i de la Comunitat Terapèutica de Sant Miquel, valorant positivament la seva aportació a la comunitat i al projecte de ciutat