La campanya #MenorcaConnectada exigirà una millor connectivitat per a l'illa

Demanam que el trajecte entre Menorca i Barcelona tengui un cost máxim de 20 euros

24/01/2018

La campanya #MenorcaConnectada té per objectiu reclamar, en el marc de les negociacions pel nou REB, una millor connectivitat aèria per a l’illa de Menorca, especialment amb Barcelona, perquè, des de diversos punts de vista, és la més important: té més de 600.000 passatgers cada any i la majoria d’estudiants menorquins que estudien fora, ho fan a la ciutat comtal.

Més per Menorca recorda que, a dia d’avui, el trajecte entre Maó i Barcelona pot arribar a costar fins a 300 euros a un estudiant que, per exemple, vol tornar a casa seva durant un pont festiu.

Els sobiranistes consideram que s’ha de reclamar que el nou REB inclogui un augment del descompte de resident fins arribar al 75% i, a més, que la ruta Menorca-Barcelona sigui considerada Obligació de Servei Públic (OSP). Això permetria de fixar una tarifa màxima que Més per Menorca vol establir en 80 euros per a tots els passatgers i que quedaria en 20 euros per als residents.

“L’OSP sense tarifa màxima és insuficient”, ha explicat el portaveu de la formació, Nel Martí. Martí ha detallat que l’experiència de la ruta Menorca-Madrid “ha permès de constatar que l’OSP sense tarifa màxima no es tradueix en bones freqüències, horaris ni preus.”

La tarifa màxima, en canvi, ha dit, “evita que les oscil·lacions dels costos del transport aeri recaiguin sobre el passatger, i obliga al Ministeri de Foment a un rigorós control i seguiment dels costos reals”. El portaveu també ha recordat que s’aplica a tots els passatgers, de manera que “té efectes no només en els residents sinó també en els visitants”.

L’OSP permet, a més de fixar els preus màxims, introduir altres mesures com: descomptes per sectors (estudiants, esportistes,...); establir freqüències mínimes i horaris; o d’altres serveis ( com l’acompanyament a menors de 12 anys).

Els preus màxims es fixen per resolucions del Ministeri de Foment o del Consell de Ministres, i per tant es poden modificar fàcilment sense una tramitació parlamentària. Per aquest motiu, ha explicat el portaveu de la formació, “és molt important que les OSP i les tarifes màximes venguin establertes per llei, i en concret a la Llei de Règim Especial de les Illes Balears (REB), com a instrument amb més garanties d’estabilitat i perdurabilitat, que ha d’establir mesures per a compensar i corregir els costos de les insularitat”.

Malgrat que la campanya #MenorcaConnectada estableix com a prioritari de reclamar una millor connexió amb Barcelona, també vol servir per demanar vols més assequibles i estables entre Menorca i altres ciutats de la península i Europa.

La campanya comptarà amb un seguit d’accions a les xarxes socials on Més per Menorca explicarà a la ciutadania la necessitat de fer feina per a millorar la connectivitat de l’illa perquè, com ha dit Martí, “el fet de ser illa no pot ser una barrera per accedir a la formació o a la salut, ni una dificultat per a dinamitzar i fer més competitiva la nostra economia”.

 

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia la instrumentalització de la Comissió de les Mascaretes per part de PP-VOX

El grup Més per Menorca al Parlament surt de la comissió perquè "no volem participar d'aquest teatre"

El Govern encara no ha posat en marxa el programa de lloguer segur

Josep Castells: “el PP ha fet moltes promeses en matèria d’habitatge, però la realitat és que la situació a les Illes Balears no ha fet més que empitjorar”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit