Un nou avenç: l’aplicació de la Llei d’Accessibilitat Universal a Menorca

Maite Salord, consellera de Cooperació Local, ja ha posat en marxa una comissió per fer possible que les poblacions siguin més accessibles.

18/01/2018
Maite Salord amb el membres de la Comissió Maite Salord amb el membres de la Comissió

La Comissió d’Accessibilitat del Consell Insular de Menorca és ja una realitat i ja treballa per fer complir la Llei 8/2017 d'Accessibilitat Universal de les Illes Balears, que obliga a les administracions a assolir un compromís seriós per aconseguir unes poblacions més accessibles.

Aquesta comissió, formada per representants del Consell, ajuntaments, Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca i diferents col·legis professionals, s'ha constituït durant aquest mandat, a iniciativa del departament de Cooperació Local, que dirigeix la vicepresidenta i consellera Maite Salord, la qual considera que l’accessibilitat és un tema transversal que es fa molt necessari desenvolupar.

Salord, afirma que “no podem oblidar que a Menorca hi ha moltes persones amb diversitat funcional que necessiten viure en uns municipis i ciutats accessibles, en una illa inclusiva i turísticament accessible. Un entorn dissenyat per a tothom suposa un benefici per al conjunt de la societat, atès que totes les persones són susceptibles de tenir limitacions o condicionants en algun moment de la vida. A la vegada, és un element fonamental per aconseguir una societat basada en la igualtat de drets i d'oportunitats”.

Les competències del Consell de Menorca venen determinades en l’article 6.2 de la llei i són:

a) Establir criteris i mecanismes per garantir l’aplicació coordinada de la normativa d’accessibilitat en tot el territori insular.

b) Dur a terme l’activitat del foment de la matèria d’accessibilitat universal.

c) Controlar el compliment del que estableix aquesta llei, i també dur a terme la funció inspectora i la potestat sancionadora, en l’àmbit de les seves competències.

Així, el Consell treballarà en dues direccions: amb els ajuntaments de l’illa, a través de la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca, amb la finalitat d’adquirir un compromís en actuacions que millorin l'accessibilitat als municipis; i, per altra banda, amb el Govern de les Illes Balears perquè també es comprometi en l'aplicació de la llei.

L’objectiu és la plena inclusió de les persones en l’Accessibilitat Universal. En aquest sentit la consellera de Cooperació Local apunta que “una altra de les tasques a posar en marxa és tot allò referit al turisme accessible. L’Accessibilitat Universal és transversal i engloba tot el que es troba en el nostre voltant, bé sigui a nivell urbà com de serveis. Per açò, s’ha de tenir en compte que la idea que volem donar de Menorca, com a destinació turística, sigui també la d’una illa accessible per a tothom, als allotjaments, al transport, a l’oci, a la cultura, al patrimoni, a la natura, etc.”.

El Consell ha publicat a la web de la institució insular una secció pròpia amb tota la informació que fa referència a la Comissió d’Accessibilitat, que podreu consultar a aquests enllaços:

-           Reglament de la Comissió d’Accessibilitat

-          Llei d’Accessibilitat Universal de les Illes Balears

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit