Maite Salord assisteix al Fòrum d’Exceltur, en el marc de FITUR

La vicepresidenta Primera del Consell destaca la importància de la sostenibilitat “compatibilitzant l’activitat turística amb el consum de recursos naturals i amb la biodiversitat i el paisatge.

16/01/2018
Salord, a la Fira Turística de Madrid Salord, a la Fira Turística de Madrid

La Vicepresidenta del Consell i consellera de Promoció Turística, Maite Salord, acompanyada del director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, han avançat un dia el seu viatge a Madrid per, entre d’altres coses, poder assistir al Fòrum de Lideratge Turístic, que organitza cada any l’Aliança per a l’Excel·lència Turística (Exceltur), sempre en el marc de la celebració de la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR). A més, enguany, les intervencions han anat encaminades a respondre la pregunta “Com créixer sosteniblement i agilitzar la transformació digital”, debat en el qual ha participat la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

La mandatària autonòmica ha compartit espai i debat sobre la nova governança turística amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; la consellera delegada del Grupo Riu, Carmen Riu; el president de Balearia, Adolfo Utor; i el vicepresident i CEO de Meliá Hotels International, Gabriel Escarrer.

La sostenibilitat, qüestió prioritària

Per a la consellera Maite Salord, la gestió del turisme des de l’òptica de la sostenibilitat és una qüestió prioritària en el cas de Menorca, illa declarada Reserva de Biosfera fa 25 anys. Entre els grans reptes que s’han d’abordar en el present i el futur immediat, la consellera ha citat el de “compatibilitzar l’activitat turística amb el consum dels recursos naturals, amb la biodiversitat i el paisatge, i també amb l’ús de serveis, equipaments i infraestructures públiques, sense oblidar la interacció amb la població resident”.

També ha dit que “l’activitat turística és el principal motor econòmic de la nostra illa i, com a Reserva de Biosfera que som, el nostre deure passa per gestionar-la des de l’eficiència i la responsabilitat”.

Ponents de primer nivell

El fòrum organitzat per Exceltur ha comptat amb veus autoritzades de la gestió turística tant pública com privada, com ara el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal; el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili; el president d’Exceltur, José María González; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Donosti, Eneko Goia; el president de Telefónica, José María Álvarez; i la directora general de Facebook Espanya i Portugal, Irene Cano, entre d’altres.

Tots ells han debatut sobre els principals reptes tecnològics que ha d’afrontar la indústria turística, els processos de transformació digital d’empreses i destinacions i sobre les polítiques turístiques sostenibles d’èxit.

 

La Fundació Foment del Turisme treu una convocatòria per import de 400.000 euros

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha tret una convocatòria pública de patrocini “per a projectes que generin un retorn publicitari per a la marca Menorca i millorin la competitivitat turística de l’illa” durant l’any 2018. Les bases i el text de la convocatòria, dotada de 400.000 euros, van sortir publicats el passat dia 13 de gener al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

La línia d’ajuts va adreçada a projectes que generin un retorn publicitari per a la marca Menorca i millorin la competitivitat turística de l’illa durant el 2018. La capacitat desestacionalitzadora serà un dels requisits que hauran de complir els projectes, així com la posada en valor de la competitivitat, la diversificació i la qualitat de l’oferta turística.

Amb aquesta iniciativa, la FFTM aporta ordre, publicitat i transparència a la concessió d’ajuts a esdeveniments, activitats i projectes amb potencial turístic.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

Més per Menorca demana al Consell que torni a posar en marxa el servei de bus a espais naturals

Els menorquinistes recorden a Vilafranca que només hi queden 54 dies per a l’estiu i que “no està fent res per reduir l’impacte de la massificació turística”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit