Frenar la creació de seccions mèdiques especialitzades és una irresponsabilitat inacceptable

COMUNICAT. Més per Menorca es mostra contrari a l’anunci fet pel sindicat SIMEBAL d’impugnar la promoció interna per a ocupar places de caps de secció de determinades especialitats mèdiques.

04/01/2018

Més per Menorca dóna suport a la iniciativa del Director Gerent de l’Hospital Mateu Orfila, Antoni Gómez, d’adaptar i organitzar l’estructura del Servei de Medicina Interna en seccions, cada d’una d’elles dotada amb un cap de l’especialitat mèdica. Aquesta és l’estructura que tenen la totalitat d’hospitals de les Illes –amb l’excepció de Menorca-, i que suposa una important millora en l’assistència sanitària. Menorca és l’única illa on encara no s’ha portat a terme aquesta reorganització, que potencia i millora les especialitats, i que ara s’ha iniciat amb el concurs intern –promoció- per a dotar els caps de secció de Neurologia, Medicina Interna i Aparell Digestiu.

Per a qualsevol concurs intern o d’oposició, independentment del decret sobre el coneixement de la llengua catalana que està en tramitació, s’ha de complir amb la legislació vigent, que estableix el coneixement de català com a requisit per a accedir i promocionar a l’administració pública.

En aquest sentit, Més per Menorca considera que la intenció del sindicat SIMEBAL (segons va avançar dia 16 de novembre de l’any passat) és la de posar traves a la millora de l’assistència sanitària i d’impugnar i paralitzar, amb l’excusa del català, el concurs per a crear i dotar les places de caps de secció, que donarien resposta així a una reivindicació històrica del món sanitari i de les associacions de malalts. Un fet que ha de repercutir molt positivament sobre la qualitat de l’atenció als pacients.

SIMEBAL, a parer de Més per Menorca, utilitza el català com excusa per a afavorir determinats professionals mèdics, sense tenir en compte el perjudici que causa als pacients i al conjunt del sistema sanitari menorquí. Els pacients el que volen són els millors professionals i la millor atenció sanitària. I d’entre els millors professionals, els que poden atendre com a mínim en les dues llengües oficials de les Illes Balears, assoleixen l’excel·lència per a ocupar una plaça i garantir la millor atenció sanitària als pacients.

La creació de seccions mèdiques especialitzades (complint amb la llei vigent) que milloren l’organització interna de l’atenció sanitària de l’Hospital Mateu Orfila és una necessitat reivindicada des de fa molts anys. Frenar-la, com vol fer SIMEBAL, és una irresponsabilitat que perjudica els usuaris i que va en contra del que reclama fa temps el sector mèdic de Menorca.

Més per Menorca

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aprova el calendari per a elegir la nova Coordinació General

Durant tot el mes d'agost es podran presentar les candidatures i dins la primera quinzena de setembre l'assemblea votarà el nou càrrec

Més per Menorca rebutja l’ampliació de l’aeroport

Noemí García: “Aquest projecte només respon a la massificació turística, no a les necessitats dels residents”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit