Les Coves de cala Blanca esdevindran una novetat de gran interès cultural i turístic (VÍDEO)

El Consell ultima l’obertura de la cova de s’Aigua per al proper 2018. Amb projecte complert comptarà amb un pressupost de 500.000 euros.

29/12/2017

El Consell Insular de Menorca ha presentat l'informe tècnic que defineix les actuacions bàsiques que es duran a terme a la Cova de s'Aigua de Cala Blanca de cara a la seva obertura el proper 2018.

El pressupost total de l’actuació és de 226.270,61€ i, tal i com ha recordat la vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, s’ha recuperat la inversió de l’Agència de Turisme Balear (ATB) de 400.000€, als quals la conselleria de Promoció Turística ha afegit 100.000€ al pressupost del 2018, partides que permetran tirar endavant un projecte que, sens dubte, serà atractiu per residents i visitants. José López, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Ciutadella, ha afegit que de «des de l’ajuntament col·laborarem amb el Consell per agilitzar el màxim possible els tràmits per tal que el 2018 aquest projecte pugui ser una realitat».

Ara es tracta de la primera fase d’un projecte que haurà d’acabar integrant la cova descoberta fa un any, i que actualment és objecte de sondejos, i la cova de na Megaré.

Guillermo Laine, coordinador tècnic del projecte i Pedro Robledo, cap de la unitat territorial de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya a Balears (IGME) com a ens encarregat de l’estudi i el sondeig de les coves, han exposat les grans línies de l’avantprojecte que defineix les actuacions bàsiques que s'han d'implementar a la Cova de s’Aigua de cara a la seva habilitació i la seva obertura a les visites, de tal manera que s'asseguri la seguretat a l'interior de la cova, tant de les persones com dels elements naturals existents.

D’aquesta manera hauran de realitzar-se una sèrie d'actuacions destinades a adaptar les condicions de l'itinerari subterrani a les característiques de les persones que podran visitar la cova i a la disposició dels elements d'interès geoambiental, respectant en tot moment l'estat de conservació dels elements geològics existents.

Val a dir que la cova ja ha sofert intervencions anteriors destinades a crear un recorregut lineal que no han respectat, en alguns casos, els elements naturals existents. Es descarta per tant implementar actuacions que impliquin una transformació de l'estat de la cova tal com avui es coneix o que generin canvis en les condicions ambientals actuals. El criteri general de la intervenció es basarà en la incorporació de nous materials que durin en el temps i en la mesura del possible inerts cap als elements geològics existents.

Amb aquest avantprojecte s’iniciarà el procés d’obtenció dels permisos per a la seva explotació i es continuarà amb el projecte d’execució per, finalment, poder executar les obres de condicionament que consistiran, bàsicament, i en primer lloc, en la instal·lació d’una passarel·la sobrevolada, lleugera, segura i accessible. En el cas de la il·luminació, es planteja a base de projectors LED, sobretot, a la part del llac. A l’exterior, s’haurà de millorar l’entrada i la porta d’accés i es construiran una oficina- recepció i banys. El recorregut de la visita serà de 110 metres, amb set aturades explicatives, i durarà aproximadament una hora. Es podrà fer en grups d’unes 15 persones, i dos grups de forma simultània.

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit