Unanimitat per la retirada del decret de guarderies i aposta pel model menorquí d’escoletes

VÍDEO. El Ple del Consell aprovarà el proper dilluns una proposta del conseller d’Educació, Miquel Àngel Maria, que reclama al Govern que escolti el sector educatiu de Menorca i la totalitat dels ajuntaments.

15/12/2017

El Ple ordinari del Consell del proper dilluns aprovarà, molt probablement, un proposta d’acord de l’equip de Govern, presentada pel conseller de Cultura i Educació Miquel Àngel Maria, que reclama a les conselleries balears d’Educació i Serveis Socials la retirada del Decret de guarderies assistencials que vol implantar el Govern i que mantengui i potenciï el model menorquí en l’educació de 0 a 3 anys. El decret balear contradiu i perjudica el model menorquí d’escoletes infantils, que es desenvolupa a la nostra illa de des fa 30 anys.

La proposta ve consensuada amb tot el sector educatiu, tots els ajuntaments i del mateix Consell de Menorca. És més, tots els grups polítics de l’ens insular estan també en la mateixa línia d’oposició del que pretén fer el Govern balear. De fet, el Grup Popular al Consell també presenta una proposta similar al proper plenari, per la qual cosa la unanimitat política i social sobre el tema a Menorca és aclaparadora.

El conseller Maria ha explicat que la proposta que aprovarà el Consell incorpora les demandes fetes pel sector de l’educació infantil de l’illa i que ja van ser expressades als consellers balears d’Educació i Serveis Socials el passat 30 de novembre a Menorca, Martí March i Fina Santiago, respectivament.

Es demana que es retiri el Decret de guarderies assistencials; que es creï un mesa d’experts per aprofundir en l’estudi de la primera educació dels infants; que el Govern creï beques de menjadors per a les famílies més necessitades i que realitzi una política valenta i ambiciosa per a la creació de places educatives en l’etapa de 0-3 anys.

Més per Menorca es va manifestar des del primer moment a favor del model menorquí  d’escoletes infantils de 0-3 anys, conscient de la feina feta durant molts anys per donar cobertura social educativa, a pesar que ni ajuntaments ni consell tenen competències polítiques en la matèria. El sistema de Menorca funciona bé des de fa 30 anys i és un model reconegut en altres àmbits educatius fora de Menorca.

 

Notícies relacionades

Participau en la consulta pública sobre la Llei de la Reserva de Biosfera

S'obre un procés perquè particulars i organitzacions puguin fer arribar opinions i consultes

El Pressuposts per a 2020 de les àrees que gestionam al Consell

Incrementam les partides amb l'objectiu d'aconseguir la Menorca que volem