Més per Menorca demana el suport del Parlament al Pla de Treball de la Menorca Talaiòtica

La formació menorquinista va presentar una esmena de 300.000 euros a la Comissió d’Hisenda per als Pressupostos 2018, que va ser rebutjada.

15/12/2017

El Pla de Treball  de la Menorca Talaiòtica, que serà aprovat en el proper plenari del Consell de Menorca, no compta, de moment, amb el suport econòmic dels Pressupostos de la CAIB 2018.

Més per Menorca va presentar ahir dijous una esmena a la Comissió d’Hisenda del Parlament que sol·licitava incloure un ajut de 300.000 euros per a finançar una part significativa del Pla de Treball de la Menorca Talaiòtica, un projecte imprescindible per acomplir amb els requeriments del  Comitè de Patrimoni Mundial de la UNESCO per a la nominació a Patrimoni Mundial.

A la Comissió parlamentària l’esmena presentada pels menorquinistes va obtenir un empat en les votacions: 6 a favor (PP, El PI, Més per Menorca); 6 en contra (PSOE, Podem i Més per Mallorca) i 1 abstenció (C’s). El desempat a una comissió s’opera amb el vot ponderat de la representació parlamentària, per la qual cosa el resultat va afavorir al NO. D’aquesta manera l’esmena, en principi, queda rebutjada, si bé resta la votació definitiva al Ple del Parlament, que és on Més per Menorca espera que siguin reconduïts els vots negatius perquè l’esmena sigui aprovada i quedi garantida l’execució del Pla de Treball de la Menorca Talaiòtica.

El Pla de treball de la Menorca Talaiòtica és un projecte ambiciós, que inclou la redacció del nou expedient, la realització de treballs de recerca científica sobre arqueologia i paisatge, estudis de materials, i l’elaboració del pla de gestió, que incorpora la creació d’una estructura específica per a la gestió futura dels béns nominats a patrimoni mundial.

Per altra banda, el Ple del Consell Insular de Menorca del proper dilluns té previst aprovar la continuïtat dels treballs de la candidatura i el Pla de Treball, tot considerant la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial com una aposta estratègica positiva per a Menorca.

Més per Menorca considera importantíssima l’execució del Pla de Treball amb totals garanties tècniques, per la qual cosa precisa d’un finançament suficient. També entén que el Govern balear, que sempre ha manifestat el seu suport al procés de nominació de MT, és l’administració o institució competent en matèria de Projecció Exterior, i la nominació de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial és un fet inqüestionable quant a la promoció internacional de les Illes Balears.

 

Notícies relacionades

MxMe aconsegueix que el Govern hagi de negociar el Decret que permet ampliar els hotels

Josep Castells: "Ara Armengol haurà de triar entre pactar amb la dreta o l'esquerra"

Demanam que es destinin els ajuts de les competicions no celebrades al teixit associatiu esportiu

Registram una PNL al Parlament on aposten per la promoció de l’activitat física i esportiva com a eina per sortir de la crisi