Un llibre de Josep Portella recupera la memòria de 953 exiliats de la guerra civil i el franquisme

El conseller Miquel Àngel Maria va presentar, amb l’autor, el Llibre d’Exilis, un diccionari biogràfic dels menorquins que van haver d'emigrar per mor de la repressió del dictador Franco.

14/12/2017

El conseller de Cultura i Educació del Consell, Miquel Àngel Maria, va presentar ahir als mitjans de comunicació el Llibre d’Exilis, diccionari biogràfic de l’exili menorquí, acompanyat per l’autor del llibre, Josep Portella. Un treball realitzat durant més de set anys de recerca i de feina i que s’ha convertit en un memorial dels exiliats menorquins de la guerra civil i el franquisme.

Maria va posar en valor la feina de l'historiador Josep Portella per la seva contribució d’alt valor a l’esforç de les institucions públiques democràtiques “i pel per recuperar la memòria històrica dels vençuts de la guerra civil i la dictadura franquista”.

Per la seva part, l’autor del treball ha destacat la necessitat d’anar incorporant tots els personatges que van anar sortint després de fer un breu recerca d’una quinzena d’exiliats. “Vaig creure que podria fer-ne un centenar, però després en van sortir dos-cents, i tres-cents i quatre-cents.... fins arribar als 950 exiliats menorquins”.

El llibre és d'un alt valor documental i pioner a la nostra illa en aquesta matèria. Es tracta d'una obra de gran format que conté més de 700 pàgines i més de 1.000 fotografies. L'autor, Josep Portella, va agrair l'ajut de les administracions per a l'edició del treball, la qual cosa farà que el preu de cada exemplar sigui assequible per als lectors. El llibre costa 30 euros.

Notícies relacionades

Consell i ajuntaments reten homenatge a les víctimes menorquines als camps d’extermini nazi

L'acte se celebra amb motiu del Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust

Menorca Talaiòtica es presenta a FITUR

La possible declaració enguany com a patrimoni mundial de la UNESCO contribuirà de manera important a l’estratègia de desestacionalització del turisme a l’illa