El Departament de Cultura impulsa el ‘Passeig literari pel segle XVIII a Maó’ (VÍDEO)

Es tracta d’un projecte de ruta urbana guiada per la ciutat que neix de la col·laboració de la Biblioteca Pública i l’entitat Illetra.

13/12/2017

Una més. Una activitat cultural més la que promou el Departament de Cultura del Consell de Menorca, amb el que és, en tot aquest mandat, una aposta per recuperar la capacitat i pes cultural de la nostra illa amb la intenció de revifar el protagonisme cultural de Menorca.

Aquest nou projecte, batejat amb el nom de Passeig literari pel segle XVIII de Maó vol incidir en la importància cultural d’aquesta època en què l’illa estava sota la regència britànica i on es conreà un període literari de gran rellevància. Comptà amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Maó i l’entitat Illetra, amb Anna Tudurí i Lara Juanola.

És per açò que el Consell Insular de Menorca vol difondre la literatura creada en aquest segle per autors com Joan Ramis i Ramis, Vicenç Albertí, Febrer i Cardona o el mateix John Armstrong, enginyer militar anglès de l’època. El projecte també inclou autors i escriptors del segle XX que han dissertat (novel·la, assaig, història...)  sobre els avatars del segle XVIII menorquí, com són Josep Pla, Timoner Petrus, Pau Faner o Josep Maria Quintana.

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria indicà que  “és una activitat pensada per a tot tipus de públics. Una proposta adaptable, que inclou la possibilitat de fer una ruta virtual amb un ordinador o un telèfon mòbil, o fer-la físicament a través d’un itinerari pels carrers de Maó”.

El projecte, entre redactores, recerca de textos i traduccions, costarà 3.027 euros, sense comptar les adaptacions informàtiques per a la virtualitat de les rutes, que realitzarà l’empresa SILME. La web per al recorregut virtuals estarà en tres idiomes: català, castellà i anglès.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit