Més mitjans per al Servei de neteja de platges

La mesura ve donada per l’allargament de la temporada turística, el que també ha duit a la pròrroga del contracte amb l’empresa FCC, adjudicatària del servei per un import de quasi 1,6 milions.

12/12/2017
La consellera Maite Salord i la seva directora Raquel Marquès La consellera Maite Salord i la seva directora Raquel Marquès

El Servei de neteja de platges serà reforçat i reorganitzat per part del Departament de Cooperació Local del Consell de Menorca, el qual té assumida la gestió i les tasques de vetlar pel manteniment i neteja de les platges, els seus accessos i els seus entorns. L’acord representa una despesa per part del Consell de 1.577.842,36 euros, per als dos propers anys.

El fet és pràcticament obligat per l’allargament de la temporada turística, que precisa més atenció perquè el flux de visitants, abans i després dels mesos punta d’estiu, s’ha ampliat a unes quantes setmanes més.

En aquest sentit, la directora insular de Cooperació Local i Neteja de platges, Raquel Marquès, ha explicat "complim amb un dels principals objectius que és dotar el servei de més mitjans i personal, donat que l'allargament de la temporada a la nostra illa és una realitat”.

Per aquest motiu, la consellera de Cooperació Local, Maite Salord, ha signat amb Fracensc Xavier Grau, director de l’empresa FCC A Balears, l’empresa adjudicatària, una pròrroga de dos anys més per garantir el servei i la durada. El contracte inclou incorporar més mitjans per a desenvolupar la tasca encomanada i també per reforçar el personal el mes d’octubre. El 15 primers dies es comptarà amb dos equips de neteja manual.

És evident que perllongar la temporada de visitants representa disposar de més serveis públics per a la qualitat turística. “Les campanyes turístiques dirigides a aconseguir la desestacionalització donen el seus fruits, per la qual cosa consideram important reforçar el servei durant l'octubre amb un equip de neteja manual format per quatre persones", ha indicat Marquès.

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa