Millora el pressupost per a un turisme de qualitat, sostenible i diversificador

La Fundació del Foment del Turisme de Menorca aprova un pressupost de 2,3 milions per a 2018, pendent del traspàs de Promoció Turística.

11/12/2017

El nou pressupost de la Fundació del Foment del Turisme de Menorca serà per a 2018 de 2.326.000 euros, una quantitat que s’estima d’una realitat provisional, ja que per al mateix 2018 el Consell de Menorca rebrà del Govern de les Illes Balears el traspàs de la Promoció Turística, per la qual cosa la difusió de l’oferta de la nostra illa, a més de tenir programació i estructura pròpies, disposarà de partides més elevades per dur-se a terme.

Tot plegat, es tracta d’una competència que es veurà enfortida i amb prou capacitat per anar desenvolupant les polítiques de promoció encaminades a un turisme sostenible i alhora que diversifiqui l’economia insular. Aquesta és l’aposta del govern insular i de la titular de Promoció Turística, la vicepresidenta primera i consellera executiva de Promoció Turística i Cooperació Local, Maite Salord.

El 2,3 milions de pressupost (provisional) van ser aprovats majoritàriament pel ple del patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, que comptà  amb el vot favorable de tots els patrons i l’abstenció del PP. Els comptes de l’organisme, per tant, no van obtenir cap vot en contra. Destaca, alhora, que tant els representants públics, com els membres del sector privat hi van votar a favor.

El traspàs de la competència i els comptes provisionals consignen un increment de la despesa de personal de cara a disposar d’una estructura operativa suficient per al normal desenvolupament de les noves atribucions. Es preveuen cobrir tres llocs vacants: la direcció i dues places de tècnics.

Del pla d’actuacions destaquen la xarxa d’oficines d’informació turística, la gestió d’espais, la generació de producte turístic, com poden ser Llatzeret i les coves de Cala Blanca; la difusió de la imatge de Menorca amb la creació de marques específiques, com la de Reserva de Biosfera, la Menorca Talaiòtica, la Menorca natural, la d’esports a l’entorn, la gastronòmica i la cultural, entre d’altres.

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa