Més per Menorca proposa que es destini un 5% de l’impost turístic a dotar i millorar la inspecció

Josep Castells: “Les mancances en els serveis d’inspecció són el gran taló d’aquil·les de la política turística”

29/11/2017

Més per Menorca ha presentat una esmena al projecte de Llei de Pressupostos per a 2018 mitjançant la qual proposa que es modifiqui la Llei de l'Impost Turístic perquè un 5% de la recaptació anual es destini a la creació i dotació de places d'inspecció i a altres necessitats per al millor funcionament de la inspecció. "Les mancances en el serveis d'inspecció turística són el gran taló d'aquil·les de la política turística", ha afirmat el diputat Josep Castells, autor de la proposta. Segons Castells "per moltes lleis turístiques que es facin, si no en garantim el compliment, no serviran per a res".

Concretament, des de Més per Menorca es fa referència a la necessitat de millorar les capacitats inspectores en vistes al desplegament de la llei d'estades turístiques.

"Un dels grans objectius de la Llei, precisament, és el de fer complir la disciplina turística en l'anomenat lloguer vacacional. Si no s'assoleix aquesta objectiu, es perpetuarà la situació d'indisciplina generalitzada que va propiciar la Llei Delgado i que fa que els portals de lloguer vacaionals estiguin farcits d'oferta de lloguer il·legal",  ha dit el diputat menorquinista. 

En l'esmena es proposa que aquest 5% de recaptació es destini a les diverses administracions turístiques, que són els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera en cada un dels seus territoris, i la conselleria de Turisme a l'illa de Mallorca. Aquesta assignació econòmica es distribuiria en proporció al nombre d'establiments a inspeccionar.

Des de Més per Menorca es valora que l'esmena té possibilitats de prosperar, ja que no és imaginable que cap grup pugui estar en contra de reforçar les capacitats inspectores en matèria de turisme.

A més, es considera que la mesura és totalment congruent amb la naturalesa finalista de l'impost, ja que la recaptació dels que sí compleixen la llei servirà per inspeccionar i, si escau, sancionar, a qui els fa competència deslleial des de la il·legalitat.

 

Notícies relacionades

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu

Més per Menorca aconsegueix 50.000 euros ‘extra’ per a la Cambra de Comerç

Els menorquinistes seguiran negociant per agilitzar l’arribada de la subvenció a la entitat, fundada el 1906