Més per Menorca proposa la creació de l’Oficina de Drets Lingüístics

Els menorquinistes presenten una esmena per destinar 100.000 euros a la posada en marxa del servei, coincidint amb els darrers casos de discriminació cap als catalanoparlants

28/11/2017

Més per Menorca ha presentat una esmena al projecte de llei de Pressupostos de la Comunitat per al 2018 que proposa la creació del servei de l’Oficina de Drets Lingüístics.

El portaveu dels menorquinistes, Nel Martí, ha explicat que els objectius són: “proporcionar empara administrativa a les persones que han estat discriminades per motiu de llengua”; “dur un seguiment dels casos que es produeixen: origen, comprovacions, mediació i solució”; “publicar un informe anual”; “fer pedagogia pública sobre els drets lingüístics”; i “fer propostes de modificació normativa en funció d’aquests informes”.

Martí ha dit que l’esmena presentada contempla una partida de 100.000 euros “per començar”  i per posar en marxa d’aquest servei, que estaria lligat a la Direcció General de Política Lingüística.

El diputat ha explicat que el servei hauria de comptar amb un accés telemàtic i un de presencial a cadascuna de les illes. En aquest sentit, Més per Menorca no descarta que, en un futur proper, la partida que s’hi destini sigui més gran, o que el servei pugui adherir-se a una possible Sindicatura de Greuges, un ens que els menorquinistes proposen de crear, també en forma d’esmena als Pressupostos.

Més per Menorca recorda que altres comunitats com el País Valencià o Catalunya ja compten amb una Oficina de Drets Lingüístics. A més, el partit assegura que, després de les agressions contra els catalanoparlants fetes públiques els darrers temps (dues passatgeres que Vueling en un vol entre Menorca i Barcelona, i una usuària de taxi a Palma) “és més necessari que mai” comptar amb aquest servei.

Cal recordar que la llengua catalana és oficial a les Balears i que és l’única que té l’estatus de llengua pròpia i que, entre 1999 i el 2012, va existir una oficina a Mallorca promoguda per dues entitats de la societat civil: Joves per la Llengua i l’Obra Cultural Balear.

Notícies relacionades

Aconseguim que s’aprovin al Parlament una sèrie de mesures en defensa dels pensionistes

El vot en contra de PSOE, Podem i PP impedeix que vagi endavant el punt que proposava no incrementar els anys de cotització per al càlcul de les pensions

Més per Menorca vol que el Parlament tengui seus a totes les Illes per apropar-lo a la ciutadania

Els menorquinistes també han presentat esmenes inspirades en el Parlament de Canàries pel que fa a la participació telemàtica, que sí que es preveu a l’altre arxipèlag

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit