Més per Menorca proposa la creació de l’Oficina de Drets Lingüístics

Els menorquinistes presenten una esmena per destinar 100.000 euros a la posada en marxa del servei, coincidint amb els darrers casos de discriminació cap als catalanoparlants

28/11/2017

Més per Menorca ha presentat una esmena al projecte de llei de Pressupostos de la Comunitat per al 2018 que proposa la creació del servei de l’Oficina de Drets Lingüístics.

El portaveu dels menorquinistes, Nel Martí, ha explicat que els objectius són: “proporcionar empara administrativa a les persones que han estat discriminades per motiu de llengua”; “dur un seguiment dels casos que es produeixen: origen, comprovacions, mediació i solució”; “publicar un informe anual”; “fer pedagogia pública sobre els drets lingüístics”; i “fer propostes de modificació normativa en funció d’aquests informes”.

Martí ha dit que l’esmena presentada contempla una partida de 100.000 euros “per començar”  i per posar en marxa d’aquest servei, que estaria lligat a la Direcció General de Política Lingüística.

El diputat ha explicat que el servei hauria de comptar amb un accés telemàtic i un de presencial a cadascuna de les illes. En aquest sentit, Més per Menorca no descarta que, en un futur proper, la partida que s’hi destini sigui més gran, o que el servei pugui adherir-se a una possible Sindicatura de Greuges, un ens que els menorquinistes proposen de crear, també en forma d’esmena als Pressupostos.

Més per Menorca recorda que altres comunitats com el País Valencià o Catalunya ja compten amb una Oficina de Drets Lingüístics. A més, el partit assegura que, després de les agressions contra els catalanoparlants fetes públiques els darrers temps (dues passatgeres que Vueling en un vol entre Menorca i Barcelona, i una usuària de taxi a Palma) “és més necessari que mai” comptar amb aquest servei.

Cal recordar que la llengua catalana és oficial a les Balears i que és l’única que té l’estatus de llengua pròpia i que, entre 1999 i el 2012, va existir una oficina a Mallorca promoguda per dues entitats de la societat civil: Joves per la Llengua i l’Obra Cultural Balear.

Notícies relacionades

El PP no es pronuncia sobre la remoció de Le Senne, però vol la seva sortida per interès partidista

Els grups de l'oposició veuen que la fixació del 7 d’agost per celebrar la Diputació Permanent com l’inici del compte enrere per fer fora Gabriel Le Senne com a president del Parlament

Més per Menorca proposa incrementar l’ecotaxa i que el GOIB no destini doblers a fires turístiques

Els menorquinistes presenten una moció al Parlament amb mesures per posar més límits a la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit