Acord amb PIME-Menorca per presentar esmenes al Pressupost i afavorir el sector industrial

Els parlamentaris de Més per Menorca, Nel Martí i Josep Castells, s’han reunit avui amb Cati Hernández, responsable de diversos sectors productius de l’illa.

24/11/2017
Castells i Martí, amb Cati Hernández Castells i Martí, amb Cati Hernández

Més per Menorca, d’acord amb PIME-Menorca, presentarà esmenes als Pressupostos de la CAIB 2018 per tal de poder reforçar les polítiques a favor de la indústria, les quals s’estan duent a terme per part del Govern de les Illes Balears.

El portaveu del Grup Parlamentari, Nel Martí i el diputat en assumptes d’Indústria, Josep Castells, s'han reunit avui amb Cati Hernández, responsable de diversos sectors industrials de PIME-Menorca.

Els menorquinistes han volgut conèixer l'opinió del sector sobre quines línies d'actuació de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria considera prioritàries per la indústria menorquina. L'objectiu final és poder formular esmenes als pressupostos que apuntalin les polítiques en favor de la indústria.

En la reunió s'ha plantejat l'interès de dotar millor les diverses línies d'ajuts a les indústries, com les de modernització i les d'internacionalització, tenint en compte que el 2017 algunes empreses no han pogut finançar els seus projectes per manca de pressupost. Així, Més per Menorca presentarà esmenes al pressupost de 2018 en aquest sentit i també proposarà modificacions en les bases per facilitar que més empreses puguin accedir als ajuts i que s'ampliïn les despeses elegibles. Concretament, es proposarà ampliar el termini de realització de les despeses subvencionables i que els ajuts individuals puguin ser de major import, per cobrir les necessitats d'un espectre més ampli d'empreses”, ha conclòs Martí.

Més per Menorca considera estratègic donar suport a les polítiques industrials per dos motius: en primer lloc, perquè afavorir la política industrial és sinònim d'afavorir Menorca, i en segon lloc perquè enfortir el sector industrial és una de les formes d'afavorir la diversificació econòmica de l'illa.

Per aquests motius, Més per Menorca va ser molt actiu en la discussió i aprovació de la recent Llei d'Indústria. Igualment, està seguint de prop l'elaboració del Pla d'Indústria i considera que el pressupost de 2018 és clau per donar credibilitat a aquestes polítiques.

 

Notícies relacionades

MxMe aconsegueix que el Govern hagi de negociar el Decret que permet ampliar els hotels

Josep Castells: "Ara Armengol haurà de triar entre pactar amb la dreta o l'esquerra"

Demanam que es destinin els ajuts de les competicions no celebrades al teixit associatiu esportiu

Registram una PNL al Parlament on aposten per la promoció de l’activitat física i esportiva com a eina per sortir de la crisi