Salord: “Cal recordar que la connectivitat de Menorca és competència de l’Estat”

La consellera de Promoció Turística afirma que la millora dels enllaços aeris de Menorca són una prioritat de l’equip de Govern insular.

22/11/2017
Maite Salord, al plenari insular Maite Salord, al plenari insular

Maite Salord, vicepresidenta primera del Consell de Menorca i consellera de Promoció Turística vol recordar que la competència sobre operativitat aèria a Menorca és únicament de l’Estat. Açò no resta que el Consell no hi dediqui tots els esforços possibles per trobar solucions que millorin les connexions de l’illa, especialment durant les mesos d’hivern.

Salord considerà, en la sessió del darrer ple insular, que, tot i no tenir el Consell les competències, la connectivitat és una prioritat per a l’equip de Govern insular perquè afecta de ple la vida social i econòmica de l’illa. Per tant, a part de les mesures correctores insuficients, que any rere any es volen aplicar, és un tema no resolt, un deure que arrosseguen tots els governs i que reclama unitat d'acció.

Durant l’època hivernal les rutes són mínimes. “Hi ha una OSP amb Madrid, però aquesta és obertament  millorable. La intervenció de l'Estat ha solucionat el problema a mitges: la ruta està assegurada, les freqüències són adequades però els preus són alts. Difícil pronosticar-ho quan parlem d'una illa de 90.000 habitants, poc atractiva en termes de negoci”, va argumentar Maite Salord. Per altra banda cal recordar que a la ruta amb Barcelona, només hi opera actualment la companyia Vueling.

La consellera recorda que “les rutes aèries són les nostres carreteres, les nostres vies de tren. Mereixem un tracte just i és obvi que en aquesta qüestió, prioritària per a Menorca, el Govern central no està a l'alçada. La resposta de l'administració, en un tema prioritari com aquest, ha de ser inversament proporcional a la implicació de les companyies”, ha afegit la consellera”.

Amb tot, es fa una feina continuada en col·laboració amb el Govern i el sector privat per millorar la precària connectivitat els mesos de temporada baixa i que gràcies a la feina feta fins ara s'ha aconseguit incrementar la demanda, “un èxit que malauradament no serveix de res si no es programen seients”, indicà. També manifestà que “hem d’admetre que estem sotmesos a decisions empresarials, que la solució excedeix l'àmbit insular i que ens cal demanar la implicació efectiva d'altres administracions”, en clara al·lusió al Govern central, va concloure.

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa