Salord: “Cal recordar que la connectivitat de Menorca és competència de l’Estat”

La consellera de Promoció Turística afirma que la millora dels enllaços aeris de Menorca són una prioritat de l’equip de Govern insular.

22/11/2017
Maite Salord, al plenari insular Maite Salord, al plenari insular

Maite Salord, vicepresidenta primera del Consell de Menorca i consellera de Promoció Turística vol recordar que la competència sobre operativitat aèria a Menorca és únicament de l’Estat. Açò no resta que el Consell no hi dediqui tots els esforços possibles per trobar solucions que millorin les connexions de l’illa, especialment durant les mesos d’hivern.

Salord considerà, en la sessió del darrer ple insular, que, tot i no tenir el Consell les competències, la connectivitat és una prioritat per a l’equip de Govern insular perquè afecta de ple la vida social i econòmica de l’illa. Per tant, a part de les mesures correctores insuficients, que any rere any es volen aplicar, és un tema no resolt, un deure que arrosseguen tots els governs i que reclama unitat d'acció.

Durant l’època hivernal les rutes són mínimes. “Hi ha una OSP amb Madrid, però aquesta és obertament  millorable. La intervenció de l'Estat ha solucionat el problema a mitges: la ruta està assegurada, les freqüències són adequades però els preus són alts. Difícil pronosticar-ho quan parlem d'una illa de 90.000 habitants, poc atractiva en termes de negoci”, va argumentar Maite Salord. Per altra banda cal recordar que a la ruta amb Barcelona, només hi opera actualment la companyia Vueling.

La consellera recorda que “les rutes aèries són les nostres carreteres, les nostres vies de tren. Mereixem un tracte just i és obvi que en aquesta qüestió, prioritària per a Menorca, el Govern central no està a l'alçada. La resposta de l'administració, en un tema prioritari com aquest, ha de ser inversament proporcional a la implicació de les companyies”, ha afegit la consellera”.

Amb tot, es fa una feina continuada en col·laboració amb el Govern i el sector privat per millorar la precària connectivitat els mesos de temporada baixa i que gràcies a la feina feta fins ara s'ha aconseguit incrementar la demanda, “un èxit que malauradament no serveix de res si no es programen seients”, indicà. També manifestà que “hem d’admetre que estem sotmesos a decisions empresarials, que la solució excedeix l'àmbit insular i que ens cal demanar la implicació efectiva d'altres administracions”, en clara al·lusió al Govern central, va concloure.

 

Notícies relacionades

Esteve Barceló pren possessió com a conseller de Més per Menorca

La consellera Noemí García es converteix en la portaveu del grup menorquinista al Consell Insular

Més per Menorca: "Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d'anuncis i rendes"

El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit